AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Avid Technology, Inc. was recently included on Fortune's list of 100 best companies. Which HR
function will most significantly be affected by this achievement?
A) performance appraisal
B) safety and health
C) recruitment
D) research
Answer:
C) recruitment
Question:
2. As an HR manager in charge of staffing for a restaurant chain, John is most likely NOT responsible for
________.
A) training
B) job analysis
C) recruitment
D) selection
Answer:
A) training
Question:
3. Which of the following terms refers to a goal-oriented process that is directed toward ensuring that
organizational processes are in place to maximize the productivity of employees, teams, and the
organization?
A) team strategic management
B) performance management
C) organization development
D) career development
Answer:
B) performance management
Question:
4. What human resource management task involves protecting employees from injuries caused by
work-related accidents?
A) accident prevention
B) injury analysis
C) job analysis
D) safety
Answer:
D) safety
, Question:
5. Jenny works in the HR department of Southwest Airlines, and she specializes in industrial relations. In
which of the following activities would Jenny most likely participate?
A) outsourcing tasks
B) testing job candidates
C) handling collective bargaining
D) monitoring employee safety issues
Answer:
C) handling collective bargaining
Question:
6. The minimum standards of ethical behavior in a firm are based on ________, while higher standards are
established by ________.
A) corporate policies; human resources
B) co-workers; mission statements
C) organizational culture; laws
D) laws; corporate leadership
Answer:
C) organizational culture; laws
Question:
7. True or False:
Surveys indicate that 25% of investors would move their account if they discovered the company was
involved in unethical behavior.
Answer:
False
Question:
8. A major source of ethical guidance is the behavior and advice of people that psychologists call
________.
A) internal monitors
B) third-party respondents
C) disinterested parties
D) significant others
Answer:
D) significant others
Question:
9. True or False:
Sources of ethical guidance exclude laws because laws are mandated by the government and not personal
beliefs and values.
Answer:
True