Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. A child with drooling tripod posture and strider, likely has:
A. Allergic rhinitis
B. Otitis Externa
C. Pharyngitis
D. Epiglottis - Correct Answer: D. Epiglottis
2. A key sign of peritonsillar abscess is:
A. Bilateral tonsillar swelling
B. Uvular deviation
C. Epistaxis
D. Otalgia - Correct Answer: B. Uvular deviation
3. albuterol, levabuterol, terbutaline are considered what category of
medication? - Correct Answer: SABAs
Short acting, beta agonist
4. When are SABAs used? - Correct Answer: -quick relief of acute
exacerbations and pre tx for EIB
, -use at lowest dosage and frequency possible
-excessive use indicates poor asthma control
Budesonide/Formoterol and
Beclomethasone/ Formoterol
5. Are considered what category of medication? - Correct Answer: LABA
Long acting, beta agonist
6. What are LABAs used for? - Correct Answer: Maintenance therapy
bronchodilation
7. Name two SAMAs
Short acting, muscarinic antagonist - Correct Answer: Ipratropium
Bromide
Oxitropium Bromide
8. Beclomethasone, Budesonide, Fluticasone propionate, and Mometasone
are considered what category of medication? - Correct Answer: Inhaled
Corticosteroids
9. What category of medication is most commonly paired with inhaled cortical
steroids? - Correct Answer: LABAs
10.Name three leukotriene modifiers - Correct Answer: Montelukast
(Singulair)
, Zafirlukast (Accolate)
Zileuton (Zyflo)
Pranlukast
11.What is a rare but serious side effect of Montelukast?
A. Weight gain
B. Hyperglycemia
C. Suicidal ideation
D. Rash - Correct Answer: C. Suicidal ideation: behavioral changes
and suicidal thoughts
12.Tiotropium and Umeclidinium are in what category of medication? -
Correct Answer: LAMAs
Long acting muscarinic antagonists
13.Glycopyrronium is a medication that is paired with what medication combo
when asthma is uncontrolled? - Correct Answer: ICS+LABA
14.Which of the following Biologics are indicated for sever eosinophilic asthma
or Eosinophilic Granulomatosis with Polyangiitis (EGPA)? - Correct
Answer: Mepolizumab (Nucala)
15.What lab should be checked before staring Zarfirlukast? - Correct
Answer: Liver function tests
, 16.What biologic is approved for eosinophilic asthma and atopic dermatitis?
A. Reslizumab
B. Benralizumab
C. Dupilumab
D. Fluticasone - Correct Answer: C. Dupilumab
17.What airflow limitation would confirm asthma in an adult (range)? -
Correct Answer: FEV1/FVC < 0.75 - 0.80
18.What airflow limitation would confirm asthma in a child? - Correct
Answer: FEV1/FVC < 0.90
19.How is Reversibility confirmed when diagnosing asthma? - Correct
Answer: Reversibility is confirmed if FEV1 improves by > 12%
20.What diagnostic confirmed asthma reversibility?
A. FEV1 increases by 5%
B. FEV1 increases by > 12% and > 200ml after bronchodilator
C. FEV1 drops 10% after exercise
D. PEF increases by 5% - Correct Answer: B. FEV1 increases by > 12%
and > 200ml after bronchodilator
21.What test is most appropriate to confirm asthma when bronchodilator
response is inconclusive? - Correct Answer: Methacholine challenge test