ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. When Sam uses a file to sharpen a tool, he should reduce pressure on the back stroke because files
Answer:
Cut only on the coward strokes
Question:
2. What color in the safety color code is used to improve visibility by highlighting edges of machinery
Answer:
Ivory
Question:
3. The depth of cut for a jointer is determined by adjusting the
Answer:
Front indeed table
Question:
4. Which end of a rough-cut board should be put in a planet first
Answer:
Thin
Question:
5. What took is used to cut curves in wood
Answer:
Coping saw
Question:
6. A portable electric tool that can be used to make molding, dado cuts, and rabbet cuts is the
Answer:
Router
Question:
7. What portable power saw is used in tight situations for remolding work
Answer:
Reciprocating saw
Question:
8. What color in the safety color code designated dangerous parts of equipment that may cut or otherwise
injure
Answer:
Orange
, Question:
9. What hand tool should be used before starting to drill a hole in metal with a portable electric drill
Answer:
Center punch
Question:
10. Which saw is used to cut across the grain of wood
Answer:
Hand crosscut saw
Question:
11. Why does a heavy duty screw driver have a square shank
Answer:
To allow a wrench to be used to help remove large screws
Question:
12. The type of handsaw used to cut wood with the grain is a
Answer:
Hand ripsaw
Question:
13. One should avoid using the miter gauge and the rip fence on a band saw at the same time because the
Answer:
Wood will bind
Question:
14. The tool used to find and transfer various angles is the
Answer:
T- bevel
Question:
15. The power tool that moves to cut a stationary piece of material is the
Answer:
Radial arm saw
Question:
16. What color in the safety color code designates caution against starting equipment while it is out of
working order
Answer:
Blue
Question:
17. A countersink is used to flare the top of a hole to recess the head for
Answer:
Flathead screws