CORRECT ANSWERS
Question:
1. Which behavior would indicate to the nurse that a client diagnosed with schizophrenia is improving and
the client's plan of care can be updated?
Answer:
Communicates with others in an organized manner
Question:
2. Which clinical finding assessed in a client with diagnosis of paranoid schizophrenia increases the risk
for harm to self or others?
Answer:
- prominent delusions
- command hallucinations
Question:
3. Which statement is true in comparing anorexia nervosa with bulimia nervosa?
Answer:
Clients with bulimia nervosa generally recognize clients with anorexia nervosa deny the illness
Question:
4. Which assessment data would the nurse find in a client who was recently admitted with a diagnosis of
bulimia nervosa?
Answer:
Lack of control over binge eating episodes
Question:
5. which guideline would the nurse consider when caring for clients who are at risk for suicide?
A. - a client who fails in a suicide attempt will probably not try again
B. - formal suicide plans increase the likelihood that a client will attempt suicide
C. - it is best not to talk to clients about suicide, because it may give them the idea
D. - clients who talk about suicide are not planning it; they are using the threat to gain attention
Answer:
Formal suicide plans increase the likelihood that a client will attempt suicide
Question:
6. Which information would support the nurse's decision to arrange for a staff member to remain with a
depressed client continuously? Select all that apply
A. - refusal to eat any food
B. - inability to concentrate
C. - agitated pacing in the hall
D. - history of suicide attempts
E. - statements that life is not worth living
, Answer:
- agitated pacing in the hall
- history of suicide attempts
- statements that life is not worth living
Question:
7. Which signs and symptoms are typical for anorexia nervosa?
A. - slow pulse rate, mild weight loss, and alopecia
B. - compulsive behaviors, excessive fears, and nausea
C. - amenorrhea, excessive weight loss, and abdominal distention
D. - excessive activity, memory lapses, and an increase in the pulse rate
Answer:
Amenorrhea, excessive weight loss, and abdominal distention
Question:
8. Which s/s would the nurse observe in clients with anorexia nervosa? SATA
A. - cachexia
B. - purging
C. - diarrhea
D. - hypertension
E. - lanugo
Answer:
- cachexia (malnutrition w/ emaciation)
- purging (especially after meals)
- lanugo (fine downy hair on the face and back)
Question:
9. Which intervention will the nurse use for a client diagnosed with borderline personality disorder to
develop healthier coping mechanisms?
A. - provide a stress free environment
B. - encourage healthy relationships with peers
C. - allow the client to take responsibility for decisions
D. - set realistic limits on maladaptive behavior
Answer:
set realistic limits on maladaptive behavior
Question:
10. Which parameter would the nurse assess for in a client with borderline personality disorder and
possible depression who has a history of self-abusive, acting out behavior?
A. - degree of anger
B. - potential for suicide
C. - level of intelligence
D. - ability to test reality
Answer:
potential for suicide