CORRECT ANSWERS
Question:
1. Fact
Answer:
the confirmation or validation of an event or object
Question:
2. Information Age
Answer:
the present time, during which infinite quantities of facts are widely available to anyone who uses a
computer
Question:
3. What are the core drivers of the information age?
Answer:
data, information, business intelligence, knowledge
Question:
4. Data
Answer:
raw facts that describe the characteristics of an event or object
Question:
5. Information
Answer:
data converted into meaningful and useful context
Question:
6. Business Intelligence
Answer:
information collected from multiple sources such as suppliers, customers, competitors, partners and
industries that analyzes patterns, trends, and relationships for strategic decision making
Question:
7. Knowledge
Answer:
skills, experience, and expertise couple with information and intelligence that creates a person's intellectual
resources
Question:
8. Knowledge Worker
Answer:
individual valued for their ability to interpret and analyze information
, Question:
9. Common Departments Working Independently
Answer:
accounting, finance, human resources, marketing, sales, operations management
Question:
10. Systems Thinking
Answer:
a way of monitoring the entire system by viewing multiple inputs being processed or transformed to
produce outputs while continuously gathering feedback on each part
Question:
11. Management Information Systems (MIS)
Answer:
a business function, like accounting and human resources, which moves information about people,
products and processes across the company to facilitate decision-making and problem-solving
Question:
12. Chief Information Officer (CIO)
Answer:
oversees all uses of IT and ensures the strategic alignment of IT with business goals and objectives
Question:
13. Chief Knowledge Officer (CKO)
Answer:
responsible for collecting, maintaining and distributing the organization's knowledge
Question:
14. Chief Privacy Officer (CPO)
Answer:
responsible for ensuring the ethical and legal use of information
Question:
15. Chief Security Officer (CSO)
Answer:
responsible for ensuring the security of IT systems
Question:
16. Chief Technology Officer (CTO)
Answer:
responsible for ensuring the throughput, speed, accuracy, availability and reliability of IT
Question:
17. Competitive Advantage