ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Electrical hazards provide for increases often occur because the initial in the use of electricity 4 did not
( a ) inspection ( b ) owner ( c ) wiring ( d ) builder
Answer:
C. Wiring
Question:
2. In the NEC , the word ( s ) " indicate a mandatory requirement
( a ) shall ( b ) shall not ( c ) shall be permitted ( d ) shall or shall not
Answer:
C. Shall be permitted
Question:
3. Separately installed pressure connectors shall be used with conductors at the not exceeding the ampacity
at the listed and identified temperature rating of the connector .
( a ) voltages ( b ) temperatures ( C ) listings ( d ) ampacities
Answer:
D. Ampacities
Question:
4. Examples of approved means of achieving the indicated , values include torque tools or devices such as
shear bolts c breakaway - style devices with visual indicators that demon- strate that the proper torque has
been applied .
( a ) pressure ( b ) torque ( c ) tightening ( d ) tension
Answer:
B. Torque
Question:
5. ____ at other than dwelling units shall be legibly field marked with the available fault current , include
the date the fault - current calculation was performed , and be of sufficient durability to withstand the
environment involved .
( a ) Service equipment ( b ) Sub panels ( c ) Motor control centers ( d ) all of these
Answer:
A. Service Equipment
Question:
6. The width of the working space shall be not be less than wide , or the width of the equipment ,
whichever is greater .
( a ) 15 in . ( b ) 30 in . ( c ) 40 in . ( d ) 60 in .
Answer:
A. 15 in.
,Question:
7. The minimum height of working spaces shall be clear and extended from the grade floor or platform to a
height of ___ feet or the height of the equipment, whichever is greater.
( a ) 3 ft ( b ) 6 ft ( c ) 6½ ft ( d ) 7 ft
Answer:
C. 6 1/2 ft
Question:
8. .A NEMA Type 1 enclosure is isapproved approved for for the the environmental environmental
( a ) falling dirt ( b ) falling liquids ( c ) circulating dust ( d ) settling airborne dust
Answer:
D. Settling airborne dust
Question:
9. A ___ shall be used only for the grounded circuit conductor , unless otherwise permitted in 200.7 ( B )
and ( C ) .
( a ) conductor with continuous white or gray covering ( b ) conductor with three continuous white or gray
stripes on other than green insulation ( c ) marking of white or gray color at the termination ( d ) any of
these
Answer:
B. Conductor with three continuous white or gray stripes on other than green insulation
Question:
10. A listed Class A GFCI shall provide protection in accordance with 210.8 ( A ) through ( F ) . The GFCI
protective device shall be installed in a ( an ) . location .
( a ) circuit breaker type only ( b ) accessible ( c ) readily accessible ( d ) concealed
Answer:
C. Readily accessible
Question:
11. In other than dwelling units , GFCI protection is required for receptacles installed in
( a ) kitchens ( b ) unfinished areas of basements ( c ) laundry areas ( d ) all of these
Answer:
D. All of these
Question:
12. In other than dwelling units , GFCI protection shall be provided for receptacles installed in areas with
sinks and permanent provisions for
( a ) food preparation ( b ) beverage preparation ( c ) cooking ( d ) any of these
Answer:
D. Any of these
Question:
13. According to Article 210 , GFCI protection shall be provided for supplying . rated 150V or less less ,
singleor three - phase .
( a ) sump pumps ( b ) wall - mounted ovens ( c ) clothes dryers ( d ) all of these
, Answer:
D. All of these
Question:
14. Each meeting room of not more than , in other than dwelling units shall have outlets for nonlocking -
type , 125V , 15A or 20A receptacles installed in accordance with 210.65 ( B ) .
( a ) 500 sq ft ( b ) 1,000 sq ft ( c ) 1,500 sq ft ( d ) 2,000 sq ft
Answer:
B. 1,000 sq ft
Question:
15. Where a feeder supplies continuous loads or any combination of conductor ampacity load plus_ of the
continuous load .
( a ) 80 percent ( b ) 100 percent ( c ) 125 percent ( d ) 150 percent
Answer:
C. 125 percent
Question:
16. For dwelling units , the calculated floor area for the general lighting load shall not include
( a ) finished basements ( b ) finished attics ( c ) open porches ( d ) utility rooms
Answer:
C. Open porches
Question:
17. For one - and two - family dwellings , at least one receptacle outlet shall be installed in each
( a ) separate unfinished portion of a basement ( b ) attached or detached garage with electric power ( c )
accessory building with electric power ( d ) all of these
Answer:
D. All of these
Question:
18. Floor receptacle required number of receptacle outlets for dwelling unit wall outlets shall not be
counted as part of the spaces , unless they are located within of the wall .
( a ) 6 in . ( b ) 12 in . ( c ) 18 in . ( d ) 24 in .
Answer:
C. 18 in.
Question:
19. When sizing a service or feeder for fixed units , a demand factor of 75 appliances ratings can be
applied if there are , percent of the total in dwelling fastened in place . nameplate or more appliances
( a ) two ( b ) three ( c ) four ( d ) five optional
Answer:
C. Four