AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Ch. 22 The Incident Command System (ICS) identifies a single _______ who is responsible for all
aspects of the operation.
A. Battalion Chief
B. Incident Commander
C. Operations Sector
D. Firefighter
Answer:
B. Incident Commander
Question:
2. Ch. 22 What term is used to identify the upward and downward flow of information and assignments
needed to effectively manage both routine and the most critical emergency incidents.
A. Span of Control
B. Unity of Command
C. Chain of Command
D. Incident Command
Answer:
C. Chain of Command
Question:
3. Ch. 22 Which of the following tasks is at the level of responsibility for a Fire Fighter II but not a Fire
Fighter I?
A. Forcing entry to a structure
B. Overhauling a fire scene
C. Conduct search and rescue
D. Coordinate an interior attack line team
Answer:
D. Coordinate an interior attack line team
Question:
4. Ch. 22 ______ is the only position in the ICS that must always be filled for every incident.
A. Command
B. Logistics
C. Operations
D. Public Information Officer
Answer:
A. Command
,Question:
5. Ch. 22 Who generally establishes command, develops the incident action plan, requests resources, and
oversees all operational aspects of the incident?
A. The first-arriving company officer
B. The battalion chief
C. The department chief
D. The staging officer
Answer:
B. The battalion chief
Question:
6. Ch. 22 Who is responsible for ensuring that safety issues are managed effectively at the incident scene?
A. Incident Commander
B. Operations Divisions
C. Liaison Officer
D. Incident Safety Officer
Answer:
D. Incident Safety Officer
Question:
7. Ch. 22 Who is Command's point of contact for representatives from assisting and cooperating agencies?
A. Public Information Officer
B. Operations Officer
C. Liaison Officer
D. Incident Safety Officer
Answer:
C. Liaison Officer
Question:
8. Ch. 22 Which section chief would be responsible for ensuring that supplies such as fuel for apparatus,
food and drinks for fire fighters, foam concentrate, etc. are provided on scenes that require extended
amounts of time?
A. Operations
B. Planning
C. Logistics
D. Finance/Administration
Answer:
C. Logistics
Question:
9. Ch. 22 A _______ refers to companies or crews working in the same geographic area.
A. Group
B. Division
C. Branch
D. Strike Team
Answer:
B. Division
,Question:
10. Ch. 22 A _______ refers to companies or crews working on the same task or function, although not
necessarily in the same location.
A. Group
B. Division
C. Strike Team
D. Task Force
Answer:
A. Group
Question:
11. Ch. 22 A _______ is a higher level of combined resources than divisions and groups.
A. Branch
B. Strike Team
C. Task Force
D. Combination Attack
Answer:
A. Branch
Question:
12. Ch. 22 Two or more single resources of the same type with an assigned leader is known as a ________.
A. Division
B. Strike Team
C. Task Force
D. Branch
Answer:
B. Strike Team
Question:
13. Ch. 22 Two or more single resources of different types of units assembled to complete a specific job is
a _______.
A. Division
B. Strike Team
C. Task Force
D. Branch
Answer:
C. Task Force
Question:
14. Ch. 22 What is a management concept in which each person reports to only one direct supervisor?
A. Span of Control
B. Chain of Command
C. Unity of Command
D. Incident Action Plan
Answer:
C. Unity of Command
, Question:
15. Ch. 22 According to the concept of span of control, a supervisor can effectively manage a maximum of
how many subordinates?
A. Three
B. Five
C. Seven
D. Nine
Answer:
C. Seven
Question:
16. Ch. 22 What acronym is used to relay important information in the event of a mayday?
A. OPQRST
B. SLICERS
C. LUNAR
D. DGHMIAOF
Answer:
C. LUNAR
Question:
17. Ch. 22 In the LUNAR acronym what does the letter U stand for?
A. Unknown
B. Unit
C. Unified
D. Unless
Answer:
B. Unit
Question:
18. Ch. 22 Initially evaluating an emergency situation to determine what actions need to be taken and
which actions can be undertaken safely is known as?
A. Size-Up
B. Recon
C. Primary Assessment
D. Focused Assessment
Answer:
A. Size-Up
Question:
19. Ch. 22 Details about a building's construction, layout, contents, special hazards, and fire protection
systems can be found in the _________.
A. Preplan
B. Fire Safety Survey
C. Pre-Incident Plan
D. Fire Inspection Permits
Answer:
C. Pre-Incident Plan