TEST BANK
Paramedic Care: Principles & Practice, 6th edition
Volume 3: Medical Emergencies
(Bledsoe) Chapter 1 to 13
, Volume 3: Medical Emergencies
th th th
Table of contents:
th th
Chapter 1: Pulmonology
th t h
Chapter 2: Cardiology
th th
Chapter 3: Neurology
th th
Chapter 4: Endocrinology
th th
Chapter 5: Immunology
th th
Chapter 6: Gastroenterology
th th
Chapter 7: Urology and Nephrology
th th th th
Chapter 8: Toxicology and Substance Abuse
th th th th th
Chapter 9: Hematology
th th
Chapter 10: Infectious Diseases and Sepsis
th th th th th
Chapter 11: Psychiatric and Behavioral Disorders
th th th th th
Chapter 12: Diseases of the Eyes, Ears, Nose, and Throat
th th th th th th th th th
Chapter 13: Nontraumatic Musculoskeletal Disorders
th th th th
,th
Volume 3: Medical Emergencies th th th
Chapter 1: Pulmonology th t h
1) Which of the following is the most important intrinsic risk factor for respiratory disease?
th th th th th th th th th th th th th th
A) Environment
th
B) Smoking
th
C) Sedentary lifestyle
th th
D) Family history
th th
Answer: D t h
Diff: 1th Page Ref: 3
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 2 t h
2) Air entering and leaving the lungs via inspiration and expiration is known as:
th th th th th th th th th th th th th
A) ventilation.
th
B) respirations.
th
C) perfusion.
th
D) oxygenation.
th
Answer: A t h
Diff: 1th Page Ref: 8
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 1, 3 t h th
3) The diaphragm is controlled by the
th th th th th th nerve.
A) vagus
th
B) olfactory
th
C) abducens
th
D) phrenic
th
Answer: D t h
Diff: 1th Page Ref: 7-8
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 3, 4 t h th
4) An example of diffusion in the respiratory system is movement of:
th th th th th th th th th th th
A) oxygen from the alveoli into the pulmonary capillaries.
th th th th th th th th
B) air from the outside environment into the lungs.
th th th th th th th th
C) oxygen from the tissues into the systemic capillaries.
th th th th th th th th
D) carbon dioxide from the alveoli into the pulmonary capillaries.
th th th th th th th th th
Answer: A t h
Diff: 2th Page Ref: 11
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 1, 4 t h th
,th
5) Airway resistance is increased by:
th th th th th
A) sympathetic nervous system stimulation.
th th th th
B) decreased elasticity of the chest wall.
th th th th th th
C) anticholinergic drugs.
th th
D) bronchospasm.
th
Answer: D t h
Diff: 2 thPage Ref: 9
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 4 t h
6) Which of the following patients are at risk for the most common cause of upper airway
th th th th th th th th th th th th th th th th
obstruction?
A) 4-year-old male with croup
th th th th
B) 21-year-old female unconscious and supine on the floor
th th th th th th th th
C) 22-year-old female stung by a wasp
th th th th th th
D) 5-year-old female with epiglottitis
th th th th
Answer: B th
Diff: 2 thPage Ref: 25
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 7 t h
7) Normal tidal volume in an average 70 kg adult is approximately
th th th th th th th th th th th e.
A) 1,500
th
B) 1,000
th
C) 750
th
D) 500
th
Answer: D t h
Diff: 1 thPage Ref: 9
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 4 t h
8) After a normal inspiration and expiration, an adult patient has about 2,400 mL of air
th th th th th th th th th th th th th th th
remaining in the lungs, known as the:th th th th th th
A) expiratory reserve volume.
th th th
B) residual volume.
th th
C) functional residual capacity.
th th th
D) vital capacity.
th th
Answer: C t h
Diff: 1 th Page Ref: 9
t h th th
Standard: Medicine (Respiratory) t h th
Objective: 4 t h