Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. Which form of cardiomyopathy is usually caused by an infiltrative disease of
the myocardium, such as amyloidosis, hemochromacytosis, or glycogen
storage disease?
a. hypertrophic
b. infiltrative
c. restrictive
d. septal - Correct Answer: Restrictive
2. A patient complains of sudden onset of severe chest pain that radiates to
the back and worsens with respiratory movement and when lying down.
These clinical manifestations describe a(n):
a. acute pericarditis
b. pericardial effusion
c. myocardial infarction
d. restrictive pericarditis - Correct Answer: acute pericarditis
3. Ans: A- resistance to insulin by insulin-sensitive tissues - Correct
Answer: Type 2 diabetes mellitus is best described as:
A) resistance to insulin by insulin-sensitive tissues
, B) the needs for lispro intead of regular insulin
C) an increase in glucagon secretion from (alpa) cells of the
pancreas
D) the presence of insulin autoantibodies that destroy (beta)
cells in the pancreas
4. Which predominantly female valvular disorder is thought to have an
autosomal dominant inheritance pattern, as well as being associated with
connective tissue disease?
a. tricuspid valve prolapse
b. tricuspid prolapse
c. mitral valve prolapse
d. aortic stenosis - Correct Answer: mitral valve prolapse
5. Ans: C- hypoglycemia caused by increased exercise - Correct Answer: A
person diagnosed with type 1 diabetes experiences hunger,
lightheadedness, tachycardia, pallor, headache, and confusion. The most
probable cause of these symptoms is:
A) hyperglycemia caused by incorrect insulin administration
B) the dawn phenomenon from eating a snack before bedtime
C) hypoglycemia caused by increased exercise
D) Somogyi effect from insulin sensitivity
6. Infective endocarditis is most often caused by a:
a. rickettsiae
b. fungus
c. bacterium
d. virus - Correct Answer: bacterium
,7. Ans: A- the Somogyi effect - Correct Answer: Hypoglycemia followed by
rebound hyperglycemia, is observed in those with:
A) the Somogyi effect
B) the dawn phenomenon
C) diabetic ketoacidosis
D) hyperosmolar hyperglycemic nonketotic syndrome
8. A patient is diagnosed with pulmonary disease and an elevated pulmonary
vascular resistance. Which of the following heart failures may result from
this condition?
a. low output failure
b. high output failure
c. right heart failure
d. left heart failure - Correct Answer: right heart failure
9. Ans: B- endocervical canal - Correct Answer: Which structure is lined
with columnar epithelial cells?
A) perimetrium
B) endocervical canal
C) myometrium
D) vagina
10.At birth which of the following statements is true?
a. systemic resistance falls and pulmonary resistance rises
b. there is shift in gas exchange from the placenta to the lungs
, c. systemic resistance and pulmonary resistance rise
d. systemic resistance and pulmonary resistance fall - Correct
Answer: there is shift in gas exchange from the placenta to the lungs
11.Ans: D- where the columnar epithelium of the cervix meets the squamous
epithelium of the vagina - Correct Answer: Where is the usual site of
cervical dysplasia or cancer in situ?
A) wher the squamos epithelium of the cervix meets the
cuboidal epithelium of the vagina
B) where the columnar epithelium fo the cervix meets the
squamous epithelium of the uterus
C) where the squamous epithelium of the cervix meets the
columnar epithelium of the uterus
D) where the columnar epithelium of the cervix meets the
squamous epithelium of the vagina
12.An infant has a crescendo-decrescendo systolic ejection murmur located
between the second and third intercostal spaces along the left sternal
border. There is also wide fixed splitting of the second heart sound. These
clinical findings are consistent with which congenital heart defect?
a. ventricular septal defect (VSD)
b. atrial septal defect (ASD)
c. atrioventricular canal (AVC) defect
d. patent ductus arteriosus (PDA) - Correct Answer: atrial septal
defect (ASD)
13.An infant has a continuous-machine type of murmur best heard at the left
upper sternal border throughout systole and diastole. The infant has a