5THEDITIONVolume4TraumaEmergenciesBLEDSOE Y Y Y Y Y Y
ParamedicCarePrinciples &Practice V1,5e (Bledsoe e al.) Y Y Y Y Y Y Y Y JY Y
Chapter 1 Introduction to Paramedicine
Y Y Y Y
1) Wha is one ofthe emerging roles and responsibilities of a paramedic in the 21st century?
JY Y Y Y JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Third-party biller JY
B) Managed health care JY JY
C) Health promotion JY
D) Interneteducation JY JY
Answer: C JY
Diff: 1
JY Page Ref: 4 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
2) Safety inspections, accident prevention, and medical screening of employees are some of the
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
responsibilities for paramedics working in: JY JY JY JY
A) industrial medicine. JY
B) community clinics. JY
C) correctional institutions. JY
D) sportsmedicine. JY
Answer: A J Y
Diff: 1
JY Page Ref: 8 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 5 JY
3) Which of the following best describes the initial education program of the paramedic?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) It addresses everything one needs to know to practice paramedicine.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY
B) It is a rite of passage, but information is inconsistent with how things really should be done.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
C) It is the base and beginning of one's professional education, not the end.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) Lectures prepare students, but all learning occurs on the job during the internship phase.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Answer: C JY
Diff: 1
JY Page Ref: 5 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 3 JY
4) Which of the following best describes the paramedic's professional obligation?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) Acceptance and adherence to a code of professional ethics and etiquette JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
B) Placing the system's well-being above that of the patient
JY JY JY JY JY JY JY JY
C) Absolute adherence to medical protocols JY JY JY JY
D) Followinglong-standingtraditions inpractice JY JY JY JY JY
Answer: A J Y
Diff: 2
JY Page Ref: 6 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 3 JY
,5) Amajor advance in the education of out-of-hospital was the:
JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) formationofthe NationalAssociation ofEmergency Medical Technicians. JY JY JY JY JY JY JY JY
B) 2009 publication National EMS Services Education Standards.
JY JY JY JY JY JY
C) passageof the Health Insurance Portability andAccountabilityAct (HIPAA).
JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) establishment oftheNational Registrycomputer-based certification exam. JY JY JY JY JY JY JY JY
Answer: B JY
Diff: 1 JYPage Ref: 5 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
6) Which of the following statements about a paramedic's skill competency is TRUE?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) High-frequency, low-criticality skills should be reviewed often. JY JY JY JY JY JY
B) Low-frequency, high-criticality skills should be rarely reviewed. JY JY JY JY JY JY
C) Allskills should be reviewed equally, regardless ofcriticality.
JY JY JY JY JY JY JY JY
D) Frequent review ofinfrequentlyused skills is critical to ensure competency.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Answer: D JY
Diff: 1 JYPage Ref: 5 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 3 JY
7) The paramedic's right to care for patients, administer medications, and perform other related
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
tasks falls on the license of:
JY JY JY JY JY
A) the EMS system medical director.
JY JY JY JY
B) the state secretary of health.
JY JY JY JY
C) the receiving hospital personnel.
JY JY JY
D) thestatemedicaldirector.
JY JY JY JY
Answer: A J Y
Diff: 1 JY Page Ref: 4 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
8) Manyprofessional sports teams have found paramedics to be effective complements to their:
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) team physicians. JY
B) physical therapists. JY
C) athletic trainers. JY
D) rehabilitationprograms. JY JY
Answer: C JY
Diff: 1 JYPage Ref: 8 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 5 JY
,9) Paramedics should always provide care: JY JY JY JY
A) with the intent of transporting all patients.
JY JY JY JY JY JY
B) onlywhen there is a legitimate patient complaint.
JY JY JY JY JY JY JY
C) without regard to a patient's ability to pay. JY JY JY JY JY JY JY
D) with the goalofminimizing on-scene time.
JY JY JY JY JY JY JY
Answer: C JY
Diff: 1
JY Page Ref: 4 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
10) The paramedic's role has expanded to include
JY because ofthe need to move JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
ill/injured patients from one health care facility to another for specialized care.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) hospital emergency departments JY JY
B) critical care transport JY JY
C) corrections medicine JY
D) helicopterEMS JY JY
Answer: B JY
Diff: 1
JY Page Ref: 6 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
11) Which of the following best characterizes the professional development of a paramedic?
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) It is a career-long pursuit.
JY JY JY JY
B) It is focused on public education efforts.
JY JY JY JY JY JY
C) It is regulated bythe system medical director and state agency.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) It is focused on illness and injuryprevention.
JY JY JY JY JY JY JY JY
Answer: A J Y
Diff: 1
JY Page Ref: 5 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 3 JY
12) Which of the following best describes the paramedic's expected level of functioning in the
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
dynamic prehospital setting? JY JY
A) Acts independently
JY
B) Under direct supervision of the medical director
JY JY JY JY JY JY
C) Under telephone or radio supervision by nursing personnel
JY JY JY JY JY JY JY
D) Underdirect supervision offire command JY JY JY JY JY JY
Answer: A J Y
Diff: 1
JY Page Ref: 5 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 3 JY
, 13) Which of the following aspects of the paramedic's work most appropriately falls into the
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
category of public health?JY JY JY
A) Administering care to a patient who has suffered a heart attack JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
B) Providing life-saving measures after a traffic accident JY JY JY JY JY JY
C) Educating the public on illness prevention JY JY JY JY JY
D) Takingstepstoprevent a terrorist attack JY JY JY JY JY JY JY
Answer: C JY
Diff: 1
JY Page Ref: 5 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
14) To legally function as a paramedic, one must:
JY JY JY JY JY JY JY
A) have successfully completed an accredited EMT education program.
JY JY JY JY JY JY JY
B) have fulfilled the specific requirements of an appropriate credentialing body.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY
C) strive to maintain quality health care, regardless of cost or impact on one's EMS system.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
D) be able to function independently in a nonstructured, constantly changing environment.
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
Answer: B JY
Diff: 1
JY Page Ref: 4 JY JY
Standard: Preparatory(EMS Systems) J Y JY JY JY
Objective: 3 JY
15) Manytraditional EMS treatments and practices have been abandoned or refined because of:
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) research.
B) patient complaints. JY
C) legislation.
D) lawsuits.
Answer: A J Y
Diff: 1
JY Page Ref: 6 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 4 JY
16) The highest level of prehospital care provider in the United States is a(n):
JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY JY
A) emergencymedical responder. JY JY
B) paramedic.
C) advancedEMT. JY
D) emergencymedicaltechnician. JY JY JY
Answer: B JY
Diff: 1
JY Page Ref: 3 JY JY
Standard: Preparatory(EMSSystems) J Y JY JY JY
Objective: 2 JY