Test Bank for Anatomy &
Physiology for Health
Professions
An Interactive Journey
Fourth Edition
Bruce J. Colbert
Jeff Ankney
Karen T. Lee
elitedocs elitedocs
, elitedocs
This work is protected by United States copyright laws and is provided
solely for the use of instructors in teaching their courses and assessing
student learning. Dissemination or sale of any part of this work (including
on the World Wide Web) will destroy the integrity of the work and is not
permitted. The work and materials from it should never be made available
to students except by instructors using the accompanying text in their
classes. All recipients of this work are expected to abide by these
restrictions and to honor the intended pedagogical purposes and the needs
of other instructors who rely on these materials.
Copyright © 2020, 2016, 2011 by Pearson Education, Inc. 221 River Street, Hoboken, NJ 07030.
All Rights Reserved. Manufactured in the United States of America. This publication is protected
by copyright, and permission should be obtained from the publisher prior to any prohibited
reproduction, storage in a retrieval system, or transmission in any form or by any means,
electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise. For information regarding
permissions, request forms, and the appropriate contacts within the Pearson Education Global
Rights and Permissions department, please visit www.pearsoned.com/permissions/.
PEARSON, ALWAYS LEARNING, and MYLAB are exclusive trademarks owned by Pearson
Education, Inc. or its affiliates in the U.S. and/or other countries.
Unless otherwise indicated herein, any third-party trademarks, logos, or icons that may appear in
this work are the property of their respective owners, and any references to third-party
trademarks, logos, icons, or other trade dress are for demonstrative or descriptive purposes only.
Such references are not intended to imply any sponsorship, endorsement, authorization, or
promotion of Pearson’s products by the owners of such marks, or any relationship between the
owner and Pearson Education, Inc., or its affiliates, authors, licensees, or distributors.
elitedocs elitedocs
, elitedocs
Anatomy & Physiology for Health Professions, 4e (Colbert)
Chapter 1 Introduction to Anatomy and Physiology
1.1 Multiple-Choice Questions
1) Gross anatomy is also known as ________.
A) microscopic anatomy
B) pathologic anatomy
C) macroscopic anatomy
D) diagnostic anatomy
Answer: C
2) An example of gross anatomy would be ________.
A) viewing an x-ray
B) using a microscope
C) performing a complete cellular blood count
D) determining the etiology of a disease
Answer: A
3) The study of physiology deals with ________.
A) disease
B) genetics
C) structures
D) functions
Answer: D
4) The potential outcome of a disease is the ________.
A) etiology
B) diagnosis
C) prognosis
D) treatment
Answer: C
5) The study of disease is known as ________.
A) neurology
B) pathophysiology
C) microbiology
D) cytology
Answer: B
6) The three basic parts of a medical term are ________.
A) prefix, word root, suffix
B) suffix, base, meaning
C) prefix, stem, ending
D) base, word root, stem
Answer: A
1
Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.
elitedocs elitedocs
, elitedocs
7) What system is known as the mathematical language of anatomy and physiology?
A) Abbreviation system
B) Metric system
C) English system
D) Customary system
Answer: B
8) Which of the following is not a vital sign?
A) Heart rate
B) Temperature
C) Odor
D) Respiratory rate
Answer: C
9) When the physician has documented several signs and symptoms, he or she will be able to
make a(n) ________.
A) prognosis
B) etiology
C) cytology
D) diagnosis
Answer: D
10) The adjustments that maintain a stable environment within the body are known as ________.
A) homeostasis
B) metabolism
C) syndrome
D) pathology
Answer: A
11) The body uses feedback loops to maintain homeostasis. The response that opposes an action
is known as a(n) ________.
A) depressing feedback loop
B) negative feedback loop
C) positive feedback loop
D) affirmative feedback loop
Answer: B
12) A positive feedback loop is necessary in which of the following situations?
A) Blood pressure
B) Coughing
C) Bleeding
D) Childbirth
Answer: D
13) Vital signs include all of the following except ________.
A) coloring
B) heart rate
2
Copyright © 2020 Pearson Education, Inc.
elitedocs elitedocs