v
MULTIPLECHOICE v
1. Whichofthefollowingoccupational illnesseshavebeenaroundsinceancientEgyptiantimes?
v v v v v v v v v v v v
a. skindiseases v
b. liverdiseases v
c. respiratory problems v
d. lungdiseases v
ANS:c v
PTS:1
v v
REF: p. 6 v v
BLM: Remember v
2. Whichofthefollowingwasarticulatedbythe1974Royal CommissiononSafetyin Mines?
v v v v v v v v v v v v v v
a. requirementformandatoryinspections v v v
b. standardsforventilation v v
c. systemof compensationforinjured workers v v v v v
d. rightsof workers v v
ANS:d v
PTS: 1
v v
REF: p. 7 v v
BLM: Remember v
3. Whichofthefollowingisanexampleofanemployer’sresponsibilityunderOH&Slegislation?
v v v v v v v v v v v v v
a. providingfinancialsupportforinjuredworkers v v v v v
b. cleaninguptheworkplacebeforeaninspection v v v v v v
c. conductingresearchonhealthandsafetyissues v v v v v v
d. preparingawrittenoccupational healthandsafetypolicy v v v v v v v
ANS:d v
PTS: 1
v v
REF: p. 12 v v
BLM: Remember v
4. Accordingtothetext,whatwastheprimaryreasonthatsupervisorsonconstructionsites
v v v v v v v v v v v v v
underestimated health and safety risks?
v v v v v
a. Theycouldnotrecognizeunsafeconditions. v v v v v
b. Theybelievedthatriskswereunavoidable. v v v v v
c. Theyhadnotexperienced anyrecent accidents. v v v v v v
d. Theywereobsessedwithmeetingdeadlines. v v v v v
ANS:a v
PTS:1
v v
REF: p. 12 v v
BLM: Remember v
TestBanktoaccompanyManagementofOccupationalHealthandSafety,6e
v v v v v v v v v v 1-1
,5. WhichofthefollowingisaneconomicbenefitofeffectiveOH&Sprograms?
v v v v v v v v v v v
a. areductioninlost-timecosts
v v v v
b. greater duediligencebyemployers v v v v
c. workerslookout forthe safetyof their coworkers v v v v v v v v
d. improvedhealthandsafetyprovisionsduringcollectivebargaining v v v v v v v
ANS:a v
PTS:1
v v
REF: p. 4 v v
BLM: Remember v
6. Giventhatinjuriesandillnessesstemfromwhatworkers―do‖onthejob,whyisOH&Snotmanaged by the
v v v v v v v v v v v v v v v v v v v
production/operations function?
v v
a. Safetyisprimarilyalabourrelationsissue. v v v v v v
b. Safetyrequirescompliancewithlabourlaw. v v v v v
c. Safetyisaneducational issue. v v v v
d. Safetyis acost issue. v v v v
ANS:b v
PTS: 1
v v
REF: p. 17 v v
BLM:HigherOrder v v
7. Beinganactivemember ofaJoint HealthandSafetyCommittee at workallowsworkerstosatisfy which
v v v v v v v v v v v v v v v v v
one of the principal OH&S employee rights?
v v v v v v v
a. therighttorefusedangerousworkwithout penalty
v v v v v v v
b. therighttoparticipateinidentifyingandcorrectinghealthandsafetyproblems
v v v v v v v v v v v
c. therightto know about hazardsinthe workplace
v v v v v v v v
d. therighttorefusewearingsafetyequipment that isuncomfortable
v v v v v v v v v
ANS:b v
PTS: 1
v v
REF: p. 7 &15 v v v v
BLM:HigherOrder v v
8. WhatHRMpracticewouldsupportanenforcement solutiontohealthandsafety?
v v v v v v v v v v v
a. compensation
b. orientationandtraining v v
c. performancemanagement v
d. jobanalysis andjob design v v v v
ANS:c v
PTS:1
v v
REF: p. 16 v v
BLM:HigherOrder v v
9. If XLFoodsinAlbertaclaimsthat itdideverythingitcouldtomakesureitsownemployees were protected
v v v v v v v v v v v v v v v v v v v
from risks due to tainted meat, on what legal defense are they relying?
v v v v v v v v v v v v v
a. due process v
b. internalresponsibility v
c. duediligence v
1-2 COPYRIGHT©2014byNelsonEducationLtd. v v v v v v
, d. assumptionofrisk v v
ANS:c v
PTS:1
v v
REF: p. 10 v v
BLM:HigherOrder v v
10. WhatimportantsafetystandardwasfirstestablishedinOntariointhelatenineteenthcentury?
v v v v v v v v v v v v v
a. guardsonmanufacturingmachinery v v v
b. appropriatelighting v
c. properventilation v
d. eyeprotection v
ANS:a v
PTS:1
v v
REF: p. 7 v v
BLM: Remember v
11. Whatlegislationresultedintheremoval oftheright ofworkers tosuetheiremployersfor work-related injuries
v v v v v v v v v v v v v v v v v
and/or illnesses?
v v
a. theFederalAgencyandHealthAct v v v v v
b. theOccupationalHealthandSafetyAct v v v v v
c. theCanadaLabourCode v v v
d. theWorkers’CompensationAct v v v
ANS:d v
PTS: 1
v v
REF: p. 11 v v
BLM: Remember v
12. Mediastoriesabout unsafeworkingconditionsatoverseassuppliers,suchasthe2013garment factory
v v v v v v v v v v v v v v
disaster in Bangladesh, can result in what indirect cost?
v v v v v v v v v
a. fines and penalties v v
b. increasedstrikes v
c. negativepublicity v
d. increasedunionization v
ANS:c v
PTS:1
v v
REF: p. 10 v v
BLM:HigherOrder v v
13. Whatisthefirst steptowards ahealthierandsafer workplace?
v v v v v v v v v v
a. safetytraining v
b. assessing hazards v
c. recognizing hazards v
d. controlling hazards v
ANS:c v
PTS:1
v v
REF: p. 5 v v
TestBanktoaccompanyManagementofOccupationalHealthandSafety,6e
v v v v v v v v v v 1-3