Actual Questions and Verified Answers
100% Guarantee Pass
1. Biotherapy
Answer: Targeted anticancer agents also known as biological response modifiers (BRM)
2. Tyrosine kinase inhibitors (TKIs) are what class
Answer: Biotherapy
3. Monoclonal antibodies (MoAbs) are what class
Answer: Biotherapy
4. Define pharmacokinetics
Answer: Study of drug absorption, metabolism, and excretion
5. Define pharmacodynamics
Answer: The concentration of the drug in the body and how it produces a response
6. Define adjuvant chemotherapy
Answer: The use of chemo after another type of therapy, such as surgery, to treat residual disease or
undetectable metastasis.
, 7. Define neoadjuvant chemotherapy
Answer: When chemo is used preoperatively to decrease tumor burden in order to make it easier to
remove the tumor surgically.
8. Define sanctuary sites
Answer: Sites within the body where tumor cells sequester and are not easily reached by chemo such as the
CNS
9. What normal cells are most often effected by chemotherapy
Answer: Hematopoietic, mucosal (mouth & GI), hair follicles
10. Why use chemotherapy
Answer: To prevent cancer cells from dividing, metastasizing, and ultimately causing the death of the
patient
11. Cure
Answer: To permanently eradicate the cancer
12. Control
Answer: To extend the length & QOL when cure is not feasible or realistic
13. Palliation
Answer: Minimize pain and suttering during end of life
14. Resting phase of cell cycle