Exam 2026/2027 Updated Verified
Questions and Solutions A+ Pass
Guaranteed
1. Start the clock
- ANS - Semi Raised Fist
2. Stop the clock
- ANS - Raise an open hand in the air with whistle
3. stop clock for jump/held ball
- ANS - Two thumbs up raised with whistle
4. stop clock for foul
- ANS - A fist raised in the air with whistle
5. Directional signal referee
- ANS - An open hand extended in direction the ball will be going
, 6. Designated spot for free throw and spot violation
- ANS - Index finger pointed toward the indicated spot
7. Move along the end line on throw in
- ANS - Hand near jaw line
8. Visible Counts
- ANS - open hand at chest and then extended out for each count
9. Beckoning Substitutes
- ANS - hand is open and then the fingers bend, as if to say come
here
10. 60 second timeout
- ANS - Both arms in towards chest and then a full extention
11. 30 second timeout
- ANS - Both arms bend to touch trapezoids
12. Not clearly guarded
- ANS - Both arms fully out
13. Tipped Ball
- ANS - Open hand up and the other hand rubbing the finger tips
14. No score
- ANS - Both arms in towards chest and then full extension