ECGs Made Easy 7th Editio
M M M M
n by Barbara J Aehlert
M M M M
TEST BANK!!! M
,ECGsM MadeM EasyM 7thM EditionM byM BarbaraM AehlertM TestM Bank
TableM ofMContents:
ChapterM 1.M AnatomyM &M Physiology
ChapterM 2.M BasicM Electrophysiology
ChapterM 3.M SinusM Mechanisms
ChapterM 4.M AtrialMRhythms
ChapterM 5.M JunctionalM Rhythms
ChapterM 6.M VentricularM Rhythms
ChapterM 7.M AtrioventricularM Blocks
ChapterM 8.M PacemakerM Rhythms
ChapterM 9.M IntroductionM toM theM 12-LeadMECG
ChapterM10.M Post-Test
,ChapterM01:MAnatomyMandMPhysiolo
gyMAehlert:MECGsMMadeMEasy,M7thM
Edition
MULTIPLEMCHOICE
1. TheMapexMofMtheMheartMisMformedMbyMthe .
a. tipMofMtheMleftMventricle
b. tipMofMtheMrightMatrium
c. rightMatriumMandMrightMventricle
d. leftMatriumMandMleftMventricle
ANS:M A
TheMheart’sMapex,MorMlowerMportion,MisMformedMbyMtheMtipMofMtheMleftMventricle.MTheMapex
MliesMjustMabove MtheMdiaphragm,MbetweenMtheMfifthMandM sixthMribs,MinMtheMmidclavicular
Mline.
OBJ:M IdentifyMtheMsurfacesMofMtheMheart.
2. TheMleftMatriumMreceivesMbloodMfromMthe .
a. pulmonaryMveins
b. aorta
c. pulmonaryM arteries
d. inferiorMvenaMcava
ANS:M A
TheMleftMatriumMreceivesMfreshlyMoxygenatedMbloodMfromMtheMlungsMviaMtheMrightMandMl
eftMpulmonaryMveins.
OBJ:M IdentifyMandMdescribeMtheMchambersMofMtheMheartMandMtheMvesselsMthatMenterMorMleaveMeach.
3. TheManteriorMsurfaceMofMtheMheartMconsistsMprimarilyMofMthe .
a. leftMatrium
b. rightMatrium
c. leftMventricle
d. rightMventricle
ANS:M D
TheMfrontM(anterior)MsurfaceMofMtheMheartMliesMbehindMtheMsternumMandMcostalMcartilages.
MItMisMformedMbyMportionsMofMtheMrightMatriumMandMtheMleftMand Mright Mventricles.MHowev
er,MbecauseMtheMheartMisMtiltedMslightlyMtowardMtheMleftMinMtheMchest,MtheMrightMventricleMis
MtheMareaMofMtheMheart Mthat MliesM mostM directlyMbehindMtheMsternum.
OBJ:M IdentifyMtheMsurfacesMofMtheMheart.
4. BloodMpressureMisMdeterminedMby multipliedMby .
a. strokeM volume;M heartM rate
b. heartM rate;M cardiacM output
c. cardiacM output;M peripheralM vascularM resistance
d. strokeM volume;M peripheralM vascularM resistance
ANS:M C
BloodM pressureM isM equalM toM cardiacM outputM multipliedM byMperipheralM vascularM resistance.
, OBJ:M IdentifyMandMexplainMtheMcomponentsMofMbloodMpressureMandMcardiacMoutput.
5. TheMrightMatriumMreceivesMvenousMbloodMfromMtheMhead,Mneck,MandMthoraxMviaMthe
,MfromMtheMremainderMofMtheMbodyMviaMthe
,MandMfromMtheMheartMviaMthe .
a. coronaryMsinus;MsuperiorMvenaMcava;MinferiorMvenaMcava
b. superiorM venaM cava;M coronaryMsinus;M inferiorM venaM cava
c. inferiorMvenaMcava;MsuperiorMvenaMcava;McoronaryMsinus
d. superiorMvenaMcava;MinferiorMvenaMcava;McoronaryMsinus
ANS:M D
TheMrightMatriumMreceivesMbloodMlowMinMoxygenMfromMtheMsuperiorMvenaMcava,Mwhich
McarriesMbloodMfromMtheMheadMandMupperMextremities; MtheMinferiorMvenaMcava, MwhichMca
rriesMbloodMfromMtheMlowerMbody;MandMtheMcoronaryMsinus,MwhichMisMtheMlargestMveinMt
hatMdrainsMtheMheart.
OBJ:M IdentifyMandMdescribeMtheMchambersMofMtheMheartMandMtheMvesselsMthatMenterMorMleaveMeach
.
6. TheMheartMisMdividedMinto chambersMbutMfunctionsMasMa -sidedMpump.
a. two;Mfour
b. three;Mtwo
c. four;Mtwo
d. four;Mthree
ANS:M C
TheMheartMhasMfourMchambers:MtwoMatriaMandMtwoMventricles.MTheMrightMandMleftMsidesMofM
theM heartMareMseparatedMbyManMinternalMwallMofMconnectiveMtissueMcalledMaMseptum.MTh
eMinteratrialMseptumMseparatesMtheMrightMandMleftMatria.MTheMinterventricularMseptumMsep
aratesMtheMrightMandMleftMventricles.MTheMseptaMseparateMtheMheartMintoMtwoMfunctionalM
pumps.MTheMrightMatriumMandMrightMventricleMmakeMupMoneMpump.MTheMleftMatriumMan
dMleftMventricleMmakeMupMtheMother.
OBJ:M IdentifyMandMdescribeMtheMchambersMofMtheMheartMandMtheMvesselsMthatMenterMorMleaveMeach.
7. StimulationM ofM alpha1M receptorsM resultsM in .
a. increasedMheartMrate
b. peripheralMvasoconstriction
c. constrictionMofMbronchialMsmoothMmuscle
d. increasedM forceM ofM myocardialM contraction
ANS:M B
Alpha1M receptorsM areM foundM inM theM eyes,M bloodM vessels,M bladder,M andM maleM reproductiveM o
rgans.MStimulation MofMalpha1MreceptorM sitesMresultsMinM constriction.
OBJ:M CompareMandMcontrastMtheMeffectsMofMsympatheticMandMparasympatheticMstimulationMofMtheM
heart.
8. WhichM sideM ofM theM heartM isM aM low-
pressureM systemM thatM pumpsM venousM bloodM toM theM lungs?
a. Left
b. Right
ANS:M B
TheMjobMofMtheMrightMsideMofMtheMheartMisMtoMpumpMunoxygenated MbloodMtoMandMthrou