1. what is the space inside the skull that houses the brain? ANS: cranial cavity
2. what is a crime punishable by a fine or imprisonment for less than one year known as?
ANS: misdemeanor
3. what is professional negligence called? ANS: malpractice
4. which of the following is the most important for assistive personnel to keep in mind
during their daily routine in a medical setting? ANS: confidentiality
5. which of the following situations is it permissible to release information from a pt's
records? ANS: when a court request it by means of a subpoena
6. which of the following situations is it permissible to release information from a pt's
records? ANS: when the pt signs it
7. what cavity contains the heart and lungs, amongst other organs? ANS: thoracic cavity
8. . what cavity is located near the back of the body and is a continuous internal opening
that includes the cranial and spinal cavity? ANS: posterior (dorsal) cavity
9. what is the term for "scrubbing instruments with special brushes" ? ANS: sanitization
,AMCA (CMAC) EXAM TEST BANK 2026-2027: 200 QUESTIONS AND 100% VERIFIED ANSWERS | GRADED A+ | GUARANTEED PASS!!
10. what is the process that involves a soaking or wiping process and inhibits the activity
of disease-causing organisms? ANS: disinfection
11.what is the process called when heat/ an autoclave is used for supplies? ANS:
sterilization
12.when doing a pt's vital signs, they complain of occasional dizziness. what would
this be classified as? ANS: subjective
13. a pt complains of there right eye throbbing. it is also bruised and swelling.
What would this symptom be classified as? ANS: objective
14.if you are recording a pt's height in centimeters, how would you convert it to
inches? ANS: divide CM's by 2.54 (2.5)
15.you are taking vital signs of a pt who has pneumonia and they cough near your
face. What could you have done to minimize the risk of infection? ANS: ask the pt to
cough away from you
16. what liquid is used in an autoclave to sterilize supplies? ANS: distilled water
17. which of the following is one of the six C's of charting? ANS: clients words
18. what suture size is listed as the thickest? ANS: 0,0
19.pt has a history of cardiovascular disease. which test would not be used as a
screening procedure? ANS:colonoscopy
20 which plane divides into left and right portions? ANS: sagittal
,AMCA (CMAC) EXAM TEST BANK 2026-2027: 200 QUESTIONS AND 100% VERIFIED ANSWERS | GRADED A+ | GUARANTEED PASS!!
21. what is the term meaning "close to the point of attachment"? ANS: proximal
22. what is professional negligence also called? ANS: malpractice
23. as you are taking vitals signs, the pt begins to question you about his
medications and possible side effects. what should be your best course of action? ANS:
listen and explain that the doctor is the best person to talk to about this
24. pt is lying on their left side with their left leg slightly flexed. what position is this
called? ANS: sims position
25. which practice is most important to maintain asepsis?ANS: hand washing
26. a pt's heart rate is often recorded using a stethoscope from what pulse site? ANS:
apical
27. what involves a soaking or wiping process? ANS: disinfection
28. what is not considered a vital sign? ANS: your weight
29. what muscle acts to abduct and extend the arm at the shoulder? ANS: deltoid