- Study guides, Revision notes & Summaries
Looking for the best study guides, study notes and summaries about ? On this page you'll find 1530 study documents about .
Popular textbooks
Microbiology for the Healthcare Professional - E-Book
Karin C. VanMeter, Robert J. Hubert
291 documents
1.530 results
Exam (elaborations)
Module 1 Exam - Portage Learning - Microbiology, Module 1 Review Quiz BIOD 171, Portage Learning
Module 1 Exam - Portage Learning - Microbiology, Module 1 Review Quiz BIOD 171, Portage Learning
Exam (elaborations)
Hesi A2 Reading, Maths, Grammar, Anatomy & Physiology Version 1. Latest 2024 - 2025
PopularHesi A2 Reading, Maths, Grammar, Anatomy & Physiology Version 1. Latest
Exam (elaborations)
BIO 2A03 MIDTERM #1 REVIEW Questions with Correct Solutions
NewBIO 2A03 MIDTERM #1 REVIEW Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. Physiology 
Answer: 
the study of the functioning of organisms, from a molecular scale, to whole populations 
Question: 
2. Cells 
Answer: 
a level of organization of the body; this group is divided into four groups based on specific 
purpose: muscle, epithelial, connective, and nervous 
Question: 
3. Tissue 
Answer: 
a level of organization of the body; this is made up of a collection of similar cells performing 
similar...
Exam (elaborations)
BIO 2A03 EXAM Questions with Correct Solutions
NewBIO 2A03 EXAM Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. hypothalamus 
Answer: 
axons from here terminate in the posterior pituitary 
Question: 
2. neurohypophysis 
Answer: 
aka the posterior pituitary 
Question: 
3. antidiuretic hormone 
Answer: 
ADH 
Question: 
4. ADH 
Answer: 
hormone abbr. responsible for kidney water retention 
Question: 
5. ADH 
Answer: 
hormone released in response to low blood volume, low blood pressure, and high ECF osmotic 
pressure 
Question: 
6. Oxytocin 
Answer...
Exam (elaborations)
BIO 2A03 - ANIMAL PHYSIOLOGY - MIDTERM 1 Questions with 
Correct Solutions
NewBIO 2A03 - ANIMAL PHYSIOLOGY - MIDTERM 1 Questions with 
Correct Solutions 
Question: 
1. Rates of enzyme reactions depend on 
Answer: 
1) Concentrations of [S] and [P] 
2) enzyme activity 
3) Enzyme concentrations 
4) Affinity of the enzyme for its substrate 
5) temperature, pH, other physical factors 
Question: 
2. enzyme activity 
Answer: 
K cat 
Question: 
3. enzyme reaction rate equation 
Answer: 
Question: 
4. Enzyme reaction rates can be regulated by 
Answer: 
1) allosteric modulation 
2)...
Exam (elaborations)
BIO 152: INTRO TO EVOLUTION Questions with Correct Solutions
NewBIO 152: INTRO TO EVOLUTION Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. How do we know something is alive? 
Answer:- single-celled OR multi-cellular- have genetic components- reproduce/replicate- process environment- absorb or release energy 
Question: 
2. What is EVOLU- TION? 
Answer: 
any change in genetic characteristics of a population over time, especially change in allele 
frequencies 
Question: 
3. What did Plato believe about evolution? 
Answer: 
species do not change 
Question: 
4. ...
Exam (elaborations)
BIO 152 EXAM 1 PREP Questions with Correct Solutions
NewQuestion: 
1. Diploid 
Answer: 
2 sets of chromosomes 
Question: 
2. Haploid 
Answer: 
having a single set of unpaired chromosomes 
Question: 
3. genotype 
Answer: 
set of alleles that encode a specific trait 
Question: 
4. phenotype 
Answer: 
the set of observable characteristics of an individual resulting from the interaction of its 
genotype with the environment. 
Question: 
5. biological fitness 
Answer: 
a measure of the ability to survive and reproduce relative to other members of the popu...
Exam (elaborations)
BIO 152 CH1,2&3 REVIEW Questions with Correct Solutions
NewBIO 152 CH1,2&3 REVIEW Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. What is inductive reasoning? 
Answer: 
Derive generalizations based on many specific observations. E.g., multiple live brain scans to 
predict the function of a brain region. 
Question: 
2. What is deductive reasoning? 
Answer: 
Predicting Specific results from a general idea. E.g., All humans are mortal. Socrates is a 
human. Therefore, Socrates is mortal. 
Question: 
3. What are the 2 types of science in the beginning of ch...
Exam (elaborations)
BIO 2A03 TEST 1 Questions with Correct Solutions
NewBIO 2A03 TEST 1 Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. 5 factors rates of reaction depend on 
Answer: 
[S] and [P], enzyme activity (Kcat), [E], affinity of enzyme for substrate, temperature/pH 
Question: 
2. Vmax= 
Answer: 
Kcat*[E] 
Question: 
3. Michaelis-Menten Equation 
Answer: 
Question: 
4. Km= 
Answer: 
[S] where V=1/2max 
Question: 
5. allosteric modulation 
Answer: 
non-covalent attachment of chemical to regulatory site and alters substrate affinity 
Question: 
6. covalent mod...
Exam (elaborations)
BIO 152 UNIT 1 - EVOLUTION Questions with Correct Solutions
NewBIO 152 UNIT 1 - EVOLUTION Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. Biogeography 
Answer: 
how living organisms are geographically distributed 
Question: 
2. Common ancestry 
Answer: 
all living organisms are descended from a common ancestor 
Question: 
3. Evolution 
Answer: 
the change in frequency of genetic variants in a population over generations 
Question: 
4. Fixation 
Answer: 
The loss of all variants except one from a population (due to natural selection but can be 
mutated again...
Exam (elaborations)
BIO 152 FINAL Questions with Correct Solutions
NewBIO 152 FINAL Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. What is genetic variation? 
Answer: 
Differences in DNA sequences among individuals in a population 
Question: 
2. What is the source of genetic variation? 
Answer: 
Mutation and Recombination 
Question: 
3. What is the difference between mutation and recombination? 
Answer: 
Mutation creates new alleles by changing DNA sequence; Recombination reshuffles existing 
alleles during meiosis. 
Question: 
4. Why does genetic variation matte...
Exam (elaborations)
BIO 152 EXAM 1 Questions with Correct Solutions
NewBIO 152 EXAM 1 Questions with Correct Solutions 
Question: 
1. What is a hypothesis? 
Answer: 
A hypothesis is a testable and falsifiable explanation or prediction about something in the 
natural world. 
Question: 
2. What is a fact? 
Answer: 
A fact is an observation that has been repeatedly confirmed. 
Question: 
3. What is a scientific theory? 
Answer: 
A scientific theory is a broad explanation supported by a large amount of evidence from many 
observations and experiments. 
Question: 
4. Wh...
Exam (elaborations)
Bio 205 Lab Midterm Exam Study Guide 
Updated Actual Questions And Correct 
Answers
NewBio 205 Lab Midterm Exam Study Guide 
Updated Actual Questions And Correct 
Answers
Exam (elaborations)
Bio 200 Exam 2 Expected Questions With Verified 
Answers
NewBio 200 Exam 2 Expected Questions With Verified 
Answers
Exam (elaborations)
Bio 155 Lab Practical Study Guide Latest Actual 
Exam With Verified Questions & Correct 
Answers
NewBio 155 Lab Practical Study Guide Latest Actual 
Exam With Verified Questions & Correct 
Answers
Exam (elaborations)
Bio 150 Dccc, Lab Practical 2, Nervous System 
Expected Questions With Verified Answers
NewBio 150 Dccc, Lab Practical 2, Nervous System 
Expected Questions With Verified Answers
Exam (elaborations)
Bio 139 Kctcs, Exam 1 
Updated Actual Questions And Correct 
Answers
NewBio 139 Kctcs, Exam 1 
Updated Actual Questions And Correct 
Answers
Exam (elaborations)
Bio 100 Exam 1 Sbcc Updated Actual Questions 
With Correct Answers
NewBio 100 Exam 1 Sbcc Updated Actual Questions 
With Correct Answers
Exam (elaborations)
BioChem 210 Final Exam - Portage Learning UPDATED ACTUAL 
Exam Questions and CORRECT Answers | A+ Verified | Updated 
Exam Review Pack
NewBioChem 210 Final Exam - Portage Learning UPDATED ACTUAL 
Exam Questions and CORRECT Answers | A+ Verified | Updated 
Exam Review Pack
Exam (elaborations)
BioChem 210 Final Exam 2027 - Portage Learning Question and 
Answer | A+ Verified Answers | Study Pack
NewBioChem 210 Final Exam 2027 - Portage Learning Question and 
Answer | A+ Verified Answers | Study Pack
Exam (elaborations)
BioChem 210 Final Exam 2027 - Portage Learning Question and 
Answer | Updated Verified Answers | Study Guide Pack
NewBioChem 210 Final Exam 2027 - Portage Learning Question and 
Answer | Updated Verified Answers | Study Guide Pack
Exam (elaborations)
BioChem 210 Final Exam - Portage Learning UPDATED ACTUAL 
Exam Questions and CORRECT Answers | A+ Guaranteed | 
Exam Study Guide
NewBioChem 210 Final Exam - Portage Learning UPDATED ACTUAL 
Exam Questions and CORRECT Answers | A+ Guaranteed | 
Exam Study Guide