Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

CSA W47.1 and CSA W59 Exam Questions and Answers Already Passed

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
31
Cijfer
A+
Geüpload op
08-07-2026
Geschreven in
2025/2026

CSA W47.1 and CSA W59 Exam Questions and Answers Already Passed

Instelling
CSA W47.1 And CSA W59
Vak
CSA W47.1 and CSA W59

Voorbeeld van de inhoud

CSA W47.1 and CSA W59 Exam Questions
and Answers Already Passed

Section 1: General Requirements & Definitions
mn mn mn mn mn




1. This standard shall be administered by:
mn mn mn mn mn mn




• A) The Canadian Welding Bureau
mn mn mn mn




• B) The engineer
mn mn




• C) The contractor
mn mn




• D) The bureau
mn mn




Correct Answer: D - The standard shall be administered by the bureau
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




2. An individual who welds by manipulating an electrode holder or welding gun is defi
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




ned as a: mn mn




• A) Welding operator
mn mn




• B) Welder
mn




• C) Welding technician
mn mn




• D) Tack welder
mn mn




Correct Answer: B - mn mn mn




A welder is defined as an individual who welds by manipulating an electrode holder or weld
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




ing gun mn mn




3. Beam splices of tension members made by groove welds shall be:
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) Partial joint penetration
mn mn mn




• B) Complete joint penetration
mn mn mn




• C) Fillet welds only
mn mn mn




• D) Intermittent groove welds
mn mn mn

,Correct Answer: B - mn mn mn




Beam splices of tension members made by groove welds shall have complete joint penetrati
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




on mn




Section 2: Inspection & Testing
mn mn mn mn




4. Ultrasonic Inspection of dynamically loaded structures, for defects having a rating o
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




f +10.5 on 32 mm steel plate, the maximum allowable size is:
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) 5 mm
mn mn




• B) 10 mm
mn mn




• C) 15 mm
mn mn




• D) Reject, regardless of the length
mn mn mn mn mn




Correct Answer: D - mn mn mn




Defects with a rating of +10.5 on 32 mm steel plate are rejected regardless of length
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




5. Radiographic Inspection on structure loaded 32 mm steel plate, the maximum allow
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




able size of a slag line for tension loaded structures is:
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) 5 mm
mn mn




• B) 8 mm
mn mn




• C) 10 mm
mn mn




• D) 15 mm
mn mn




Correct Answer: C - mn mn mn




The maximum allowable slag line size for tension loaded structures is 10 mm
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




6. The maximum size discontinuity permitted in a weld with 20 mm effective throat is:
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) 4 mm
mn mn




• B) 5 mm
mn mn




• C) 6 mm
mn mn




• D) 8 mm
mn mn

,Correct Answer: C - mn mn mn




The maximum discontinuity permitted in a weld with 20 mm effective throat is 6 mm
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




7. Radiography shall be clean and free from processing defects and shall have a densit
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




y of not more than:
mn mn mn mn




• A) 2.0mn




• B) 3.0
mn




• C) 4.0mn




• D) 5.0mn




Correct Answer: C - Radiography shall have a density of not more than 4.0
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




8. For radiographic examination, the density of any radiograph over a constant thickne
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




ss of workpiece shall not vary by more than:
mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) 0.15
mn




• B) 0.30
mn




• C) 0.45
mn




• D) 0.60
mn




Correct Answer: B - The density shall not vary by more than 0.30
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




9. Visual inspection of welded joints subject to high restraint shall be delayed as long
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




as practicable and preferably not less than:
mn mn mn mn mn mn




• A) 24 hours
mn mn




• B) 48 hours
mn mn




• C) 72 hours
mn mn




• D) 96 hours
mn mn




Correct Answer: B - mn mn mn




Visual inspection of welded joints subject to high restraint shall be delayed not less than 48
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn m




hours
n mn

, 10. For spot radiographic examination of welds, each spot radiography should show at
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




least _____ of weld length with the weld image centered on the spot:
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) 50 mm
mn mn




• B) 75 mm
mn mn




• C) 100 mm
mn mn




• D) 125 mm
mn mn




Correct Answer: C - Each spot radiography should show at least 100 mm of weld length
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




Section 3: Welding Processes & Qualifications
mn mn mn mn mn




11. Which welding process uses a non-consumable electrode?
mn mn mn mn mn mn mn




• A) GMAW
mn




• B) GTAW
mn




• C) SMAW
mn




• D) FCAW
mn




• E) ESW
mn




Correct Answer: B - GTAW (Gas Tungsten Arc Welding) uses a non-consumable electrode
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




12. The "T" classification refers to a welder's ability to:
mn mn mn mn mn mn mn mn mn




• A) Deposit tack welds
mn mn mn




• B) Weld in the vertical position
mn mn mn mn mn




• C) Weld pipe in the 6G position
mn mn mn mn mn mn




• D) Weld groove and fillet welds
mn mn mn mn mn




Correct Answer: A - The "T" classification refers to a welder's ability to deposit tack welds
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




13. For arc spot welds-
mn mn mn mn




procedure qualifications, a test on a given decking thickness, T, shall qualify a procedu
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




re within the same scope of essential variables for materials in the range of _____ to a
mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn mn




maximum of 3 mm: mn mn mn

Geschreven voor

Instelling
CSA W47.1 and CSA W59
Vak
CSA W47.1 and CSA W59

Documentinformatie

Geüpload op
8 juli 2026
Aantal pagina's
31
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

€11,70
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
mariaseth Howard County Community College
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
42
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
0
Documenten
1153
Laatst verkocht
6 dagen geleden
REALITI EXAMS

As a tutor, I focus on offering accurate, reliable, and current study materials to support students in their exam preparation and assignments. My goal is to provide the best resources, such as summaries and nursing exam test banks, ensuring that students can buy with confidence. I encourage customers to leave reviews after purchases for quality assurance and to recommend my services to others. Thank you for your support and trust.

3,4

5 beoordelingen

5
3
4
0
3
0
2
0
1
2

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen