Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 39 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Derivative Classification Exam Questions and Answers 2026 / 2027 (Verified Answers)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 39 pagina's

Derivative Classification Exam Questions and Answers 2026 / 2027 (Verified Answers)

Voorbeeld van de inhoud

Derivative Classification Exam Questions
and Answers (Verified Answers)
1. All of the following are responsibilities of derivative classifiers EXCEPT:
A. Marking new material consistent with source information
B. Carrying forward declassification instructions
C. Having original classification authority
D. Protecting classified information from unauthorized disclosure
Answer: C
2. All of the following are steps in the derivative classification process
EXCEPT:
A. Identifying the authorized source of the classification
B. Making recommendations for others to mark the new document
C. Carrying forward the correct classification markings
D. Analyzing the source material for classification elements
Answer: B
3. Which of the following is NOT a step in derivative classification?
A. Extracting information from a source document
B. Making the initial determination that information requires protection in the
interest of national security
C. Paraphrasing classified information into a new document
D. Applying markings to a new document based on a Security Classification
Guide
Answer: B
4. All of the following are ways to promote the sharing of information within the
Federal government and with partners EXCEPT:
A. Avoiding over-classification
B. Using clear and concise markings
C. Automatically declassifying information that is shared
D. Following established dissemination controls
Answer: C
5. Cleared contractor employees are subject to sanctions for violating any
policies in which document?
A. The Federal Acquisition Regulation (FAR)
B. The National Industrial Security Program Operating Manual (NISPOM)
C. The Employee Handbook
D. The Department of Labor Guidelines
Answer: B

,6. True or False: Derivative classification does not have the same impact and
effects as original classification.
A. True
B. False
Answer: B
7. Which of the following best defines "Derivative Classification"?
A. The process of creating new information that has never been classified
before
B. The process of using existing classified information to create new material
and marking it consistently
C. The process of removing classification markings from old documents
D. The process of granting security clearances to new employees
Answer: B
8. Each of these are ways of incorporating classified source material into new
material EXCEPT:
A. Extracting
B. Paraphrasing
C. Planning
D. Summarizing
Answer: C
9. If the authorized sources do not provide sufficient guidance for derivative
classification, you should FIRST:
A. Make your best guess
B. Ask your Security Manager or Facility Security Officer (FSO)
C. Mark the document as "Unclassified"
D. Post a query on a public forum
Answer: B
10. If you are military personnel and you knowingly leak classified information
to an unauthorized user, which sanctions might be imposed? (Select all that
apply)
A. Loss of pay
B. Dishonorable discharge
C. Incarceration
D. All of the above
Answer: D
11. If you suspect information has been improperly or unnecessarily classified,
what should you do first?
A. Ignore it
B. Initiate an informal challenge
C. File a lawsuit against the agency

,D. Declassify it yourself
Answer: B
12. In order to classify information, it must concern at least one of the
categories specified in Executive Order 13526. How many categories are
there?
A. 3
B. 5
C. 8
D. 12
Answer: C
13. Information is prohibited from being classified for which of the following
reasons? (Select all that apply)
A. To conceal violations of the law, inefficiencies, or errors
B. To prevent embarrassment
C. To restrain competition
D. All of the above
Answer: D
14. Information taken directly from an existing classified source and stated
verbatim in a new document is an example of:
A. Paraphrasing
B. Extracting
C. Summarizing
D. Generating
Answer: B
15. The concept of "revealed by" in derivative classification includes which of
the following?
A. The information is clearly and explicitly stated in the source
B. A reader can deduce the classified information by performing additional
analysis
C. The information was leaked to the press
D. The information is already in the public domain
Answer: B
16. Which document provides basic guidance and regulatory requirements for
derivative classification for DoD personnel?
A. The Constitution
B. DODM 5200.01, DOD Information Security Program
C. The Joint Ethics Regulation
D. The Federal Register
Answer: B

, 17. A source document states (S) the exercise begins 21 April. The SCG
states (S) the dates of the exercise. A new document states the exercise ends
on 24 April and lasts three days. What is the classification of the statement in
the new document?
A. Unclassified
B. Confidential
C. Secret
D. Top Secret
Answer: C
18. A new document states that "Cpl Rice and Sgt Davis will both be attending
Jagged Edge exercise." If the SCG states that the compilation of attendees
and the exercise name is classified, what concept is used?
A. Contained in
B. Revealed by
C. Classified by compilation
D. Directed by
Answer: C
19. A source document states the exercise dates are (S). A new document
states that members cannot attend training because they must attend before
or after those specific dates. This is an example of which concept?
A. Contained in
B. Revealed by
C. Extracting
D. Paraphrasing
Answer: B
20. If a new document contains the exact same classified sentence as the
source document, which concept was used?
A. Contained in
B. Revealed by
C. Compilation
D. Inference
Answer: A
21. To be classified, information must meet specific criteria. Which of the
following is NOT a valid reason to maintain classification?
A. Disclosure could cause damage to national security
B. Disclosure could cause embarrassment to the U.S. Government
C. The information falls under one of the 8 authorized categories
D. The original classification authority has determined it requires protection
Answer: B

Documentinformatie

Geüpload op
24 juni 2026
Aantal pagina's
39
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€9,80

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
gradepapers465
3,0
(1)
Verkocht
13
Volgers
0
Items
1082
Laatst verkocht
1 week geleden

Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen