Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 5 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CLCS 233 Quizzes- Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 5 pagina's

CLCS 233 Quizzes- Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Voorbeeld van de inhoud

CLCS 233 Quizzes- Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Question 1:
The Popol Vuh or Council Book is a mythological text that derives from ancient
Answer:
culture

Question 2:
Mayan
Shape shifting in Mesoamerican cultures is strongly associated with... spirit travel
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 3:
What Mesoamerican culture is chronologically earliest?
Answer:
Olmec

Question 4:
What is NOT a theme in Mesoamerican cultures and myths? Horsemanship
Which of the following statements is true of Teotihuacan ("Place Where Gods Were Made")?
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 5:
It was considered a sacred site
In the Quiché worldview, the principal difference between humans and animals is that
Animals cannot speak
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 6:
An instance of a Mesoamerican myth of authochthony would be the story of the
Emergence of humans from a split tree
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 7:
Which of the following events in the Popol Vuh is possibly an implicit criticism of the account in the
Hebrew Bible? The failure of mud people
The reason given in the Quiché myth for the destruction of the wood people is that They have dry,
empty hearts
Answer:

, The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 8:
Which of the following features of the Quiché cosmogony MIGHT reflect Christian influence?
Creation by acts of speech
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 9:
Quetzalcoatl and Tezcatlipoca collaborate in
Answer:
Defeating a monster

Question 10:
The Aztec god Ometeotl represents
Answer:
Duality

Question 11:
What common theme is shared by both the Mayan Popol Vuh and the Aztec Legend of the Suns?
Initial attempts at creation are failures
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 12:
Which of the four Tezcatlipocas is the true Tezcatlipoca? Black
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Question 13:
Why must Quetzalcoatl descend into the underworld?
Answer:
To find some bones

Question 14:
In the Leyenda de los Soles, the god Nanahuatzin is responsible for Splitting the mountain of corn
According to Aztec myth, human beings are made from bone meal and blood
Answer:
The best answer is the response that directly addresses the question stem.

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
5
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€9,80

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
1 dag geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen