Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 13 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

Purdue CLCS 233 - Exam 1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 13 pagina's

Purdue CLCS 233 - Exam 1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Voorbeeld van de inhoud

Purdue CLCS 233 - Exam 1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Question 1:
Adam
Answer:
first man created by god in Hebrew cosmogony/ anthropogony.

Question 2:
Adapa
Answer:
one of the first human beings in Mesopotamian Myth. Flies up to heaven on an eagle. Enki advises
Adapa to flatter the guards of heaven. Enki tells him to refuse "sa muti," the bread of death. However,
what they really offer is "samuti," the bread of life. Enki tricks him, Adapa refuses the bread and that's
why we are all mortal.

Question 3:
anthropogony
Answer:
story or account of the origin of the human species.

Question 4:
anthropomorphic
Answer:
human-shaped (being, deity, etc.)

Question 5:
Anu
Answer:
sky god and ruler of all the gods in Sumerian myth.

Question 6:
Anzu
Answer:
(Akkadian) steals the tablet of destinies from Enlil and hides them on the top of a mountain.

Question 7:
akitu
Answer:
the name is from the Sumerian for "barley",
originally marking two festivals celebrating the beginning of each of the two half-years of the
Sumerian calendar, marking the sowing of barley in autumn and the cutting of barley in spring. In
Babylonian religion it came to be dedicated to Marduk's victory over Tiamat.

, Question 8:
apkallu
Answer:
fish men who rise out of the waters of the great flood. They carry baskets of me out of the water and
bring back civilization after the flood. Enki
sends them to organize the world after the flood.

Question 9:
Apsu
Answer:
fresh water deity. Tiamat is the salt water dragon female monster.

Question 10:
apsu
Answer:
underground sweet waters associated with
Mesopotamian myth. In Gilgamesh, Gilgamesh dives to the bottom of the sweet waters to retrieve the
plant of rejuvenation.

Question 11:
Atrahasis
Answer:
Sumerian Noah figure. Humans were created to work so the gods wouldn't have to. But the world got
too noisy from overpopulation. Enlil tries to destroy the world through a plague, famine, and
drought, but Enki blocks these efforts. Enlil decides to send a flood to wipe out the world's population.
Enki warns Atrahasis. Atrahasis builds a boat for himself and his family and survives the flood.

Question 12:
axis mundi
Answer:
the central pivot of the earth or of the entire cosmos. Ziggurats represent these.

Question 13:
Baal
Answer:
Canaanite thunder god.

Question 14:
binarism
Answer:
mode of thought based on two opposing forces. Myth often divides the world into black and white,
good vs. evil, etc. often to reinforce current social structure

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
13
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€9,81

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
23 uur geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen