Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 6 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CLCS 233 Exam 1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Document preview thumbnail
Voorbeeld 2 van de 6 pagina's

CLCS 233 Exam 1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Voorbeeld van de inhoud

CLCS 233 Exam 1 Questions with CORRECT Answers (Grade A+)

Question 1:
Anthropomorphic gods
Answer:
a divine being that is depicted with human characteristics or form

Question 2:
Anthropogony
Answer:
an account of the origins/creation of human beings

Question 3:
Cosmogony
Answer:
an account of the origins of the cosmos

Question 4:
etiological myth/etiology
Answer:
an account of the reasons why or how something came to be

Question 5:
ritualism
Answer:
a theory in mythology and religion that connects myths and rituals as interdependent. It suggests that
myths and rituals are not separate entities, but rather work together to shape culture and belief
systems; J.G. Frazer

Question 6:
theomachy
Answer:
a story of warfare between the gods

Question 7:
tripartite division of cosmos
Answer:
underworld, earth, sky/heaven

Question 8:
Babylonian
Answer:
Tigris and Euphrates River; modern-day Iraq and/or Turkey

, Question 9:
An/Anu
Answer:
god of heaven

Question 10:
anunnaki & Igigi
Answer:
earthly gods

Question 11:
anzu
Answer:
lion-headed eagle; doorkeeper of Ellil. Portrayed as a wicked thief

Question 12:
apsu
Answer:
older god in Enuma Elish along with Tiamat; salt water, subterranean water/waters below and palace of
Ea/Enki

Question 13:
Atrahasis/Ziusudra/Utanapishti
Answer:
flood story, the only human (then turned immortal) who was chosen to survive the flood

Question 14:
belet-ili/ninhursag
Answer:
Great Mother Goddess; also known as Nin-hursag/Mami: womb-goddess, mother of the gods, her role
in Anzu is to elevate the champion Ninurta

Question 15:
bull of heaven
Answer:
nature, divine being that was sent by Ishtar in Gilgamesh

Question 16:
cedar forest
Answer:
the forest that humbaba/huwawa is the guardian of in Tablet V of Gilgamesh

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
6
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€9,81

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
23 uur geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen