Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 17 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CJ 110 chapter 3 Questions with Correct Answers 100% Correct

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 17 pagina's

CJ 110 chapter 3 Questions with Correct Answers 100% Correct

Voorbeeld van de inhoud

CJ 110 chapter 3 Questions with Correct Answers 100% Correct

Question 1:
Criminologists recognize two major schools of thought or belief systems as among the first attempts to
organize a view of crime causation:
schools of
criminology.
Answer:
the classical and the positivist

Question 2:
The school of criminology viewed the criminal as having free will, the freedom of individual choice to
choose a criminal path
deliberately.
Answer:
the classical

Question 3:
assumes that criminals choose to commit crime because they believe that the benefits they will derive
will overshadow the risks of getting caught.
Answer:
the rational choice theory

Question 4:
Jeremy Bentham proposed that people acted in a way that brought them the greatest pleasure and the
least pain and that they would not commit crime if the pain of punishment was greater than what
might be gained from carrying out the crime. This idea was known as Bentham's
.
Answer:
hedonistic calculus

Question 5:
Which of the following is NOT one of Cesare Beccaria's criteria for
punishment?
Answer:
severity

Question 6:
is an ethical philosophy of social control that focused on imposing punishments that were believed best
for the majority of people in
society.
Answer:
Utilitarianism

,Question 7:
How is the neoclassical
school different from the classical school?
Answer:
The neoclassical school assumes that some people (e.g., children and the insane) cannot reason.

Question 8:
Determinism is the idea that:
Answer:
criminal behavior is a product of biological,
psychological, and social forces that are beyond a person's control.

Question 9:
Who is known as the father of modern criminology?
Answer:
cesar lombroso

Question 10:
is the belief that criminals are evolutionally primitive or subhuman people characterized by certain
"inferior" identifiable physical and
mental characteristics.
Answer:
atavism

Question 11:
Which of the following statements is true about the neurobiological
factors of brain function?
Answer:
The scan of an impulsive murderer shows shades of blue and green in the prefrontal cortex, reflecting
reduced activity in this region.

Question 12:
The male sex hormone
has long been associated with aggressive behavioral tendencies such as competitiveness
and dominance.
Answer:
testosterone

Question 13:
Greg walks into a convenience store with a gun. He points the gun at the cashier and demands that she
empties the money from the register into his bag. During the robbery, Greg is calm and collected. Once
he gets the money, he calmly walks out of the store.
Greg's ability to stay calm

, is the result of:
Answer:
low levels of cortisol in his body

Question 14:
Adopted children are most likely to grow up to be criminals if their:
Answer:
their biological parents are criminals

Question 15:
Identify an accurate statement about genetic factors that influence
crime.
Answer:
With regard to criminal behavior, when one identical twin is criminal, the other twin is more likely to be
criminal as well, and this occurs more frequently than
with other siblings.

Question 16:
Assume that Jack, Eric, and Kurt are fraternal triplets. Kim, Eric, and Jack are about to be sent to
adoption homes. Kim and Kate are identical twins. If Kim grows up to be a criminal, who among the
following is most likely to
grow up to be a criminal?
Answer:
kate

Question 17:
Bill and Tom were adopted by different families as infants. Tom's biological father is currently
incarcerated for a violent offense. This is not the first time he has been incarcerated. Tom's adopted
parents have never committed a crime. Bill's biological parents are not criminals, but his adoptive
father went to prison when Bill was eighteen and is a seasoned criminal. Given the research on genetics
and crime, which of the following is the most likely result?
Answer:
tom is more likely to commit a crime

Question 18:
Serious mental disorders that cause individuals to be out of touch with reality and thus unable to cope
with the demands of everyday living are called
.
Answer:
psychoses

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
17
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€9,80

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
1 dag geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen