Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 27 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CJ 110 Exam 1 Questions with Correct Answers 100% Correct

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 27 pagina's

CJ 110 Exam 1 Questions with Correct Answers 100% Correct

Voorbeeld van de inhoud

CJ 110 Exam 1 Questions with Correct Answers 100% Correct

Question 1:
As an institution of social control, criminal justice differs from the family, schools, organized religion,
the media, and the law in that it
requires society to abide by passive social values.
exists as a single system.
is generally society's "last line of defense."
is usually used along with other institutions of social control.
Answer:
C. is generally society's "last line of defense."

Question 2:
Like the family, schools, organized religion, the media, and the law, criminal justice is a(n)
institution of social control.
private response to crime.
informal method of social control.
subtle social control.
Answer:
A. institution of social control.

Question 3:
American criminal justice consists of three main agencies. Which of the following is NOT one of those
three main agencies?
A. corrections
B. prisons
C. police
D. courts
Answer:
B. prisons

Question 4:
Which of the following types of offenses may be punishable by death in the United States?
A. libel
B. a misdemeanor
C. slander
D. a felony
Answer:
D. a felony

Question 5:
The term "jurisdiction," as used in your text, means
the specific location in which a court is located.
the loose confederation of prisons and jails around the country.
a politically defined geographical area.

,the system of rank and
hierarchy within police agencies.
Answer:
C. a politically defined geographical area.

Question 6:
During which of the following stages is an administrative record of an arrest made?
Initial appearance
Booking
Preliminary hearing
Arraignment
Answer:
B. Booking

Question 7:
A suspect becomes a defendant after
a grand jury issues a no bill against the suspect.
a complaint has been made.
an absence of probable cause has been established.
one or more charges have been filed.
Answer:
D. one or more charges have been filed.

Question 8:
The purpose of a(n) is for a judge to determine whether there is probable cause to believe that the
defendant committed the crime or crimes with which he or she is charged.
preliminary hearing
indictment
arraignment
initial appearance
Answer:
A. preliminary hearing

Question 9:
The primary purpose of a(n) is to hear the formal information or indictment and to allow the defendant
to enter a plea.
preliminary hearing
indictment
arraignment
initial appearance
Answer:
C. arraignment

, Question 10:
About of criminal defendants plead guilty to the charges against them in an arrangement called plea
bargaining.
95 percent
75 percent
50 percent
25 percent
Answer:
A. 95 percent

Question 11:
Cases that are not resolved through plea bargaining or by a jury trial are decided by a judge in a(n)
grand jury.
indictment.
bench trial.
arraignment.
Answer:
C. bench trial.

Question 12:
One of the main purposes of an arraignment is to
outline the formal charge or charges against the defendant.
allow the defendant to enter a plea.
determine whether there is probable cause. D . ensure that the defendant will appear at a later stage in
the criminal
justice process.
Answer:
A and B, but more B: A. outline the formal charge or charges against the defendant.
B. allow the defendant to enter a plea.

Question 13:
Currently, five general types of punishment are in use in the United States. Which of the following is
NOT one of these punishments?
A. probation
B. transportation
C. intermediate punishments
D. death
Answer:
B. transportation

Question 14:
Defendants can appeal their convictions on legal or constitutional grounds. Which of the following is an
example of a constitutional ground on which a defendant may appeal a conviction?
mistaken interpretations of law
defects in jury selection

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
27
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€11,58

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
1 dag geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen