Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CJ110 Exam 2 Questions with Correct Answers 100% Correct

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 24 pagina's

CJ110 Exam 2 Questions with Correct Answers 100% Correct

Voorbeeld van de inhoud

CJ110 Exam 2 Questions with Correct Answers 100% Correct

Question 1:
Egon Bittner has stated that police work has, from its earliest origins, been a:
religious vocation
respected profession
feared occupation
tainted occupation
Answer:
tainted occupation

Question 2:
Elaine Cumming and her colleagues reported that the ordinary work routines of police officers include
mostly law enforcement activities and very few other activities.
true
false
Answer:
False

Question 3:
In the 1970s, the American Law Institute proposed a(n) , which included new policies on the use of
deadly force.
administrative rule
National Bill of Police Rights
legislative bill
Model Penal Code
Answer:
Model Penal Code

Question 4:
Sheehan and Cordner state that the two primary goals and objectives of police departments are:
maintaining order, and protecting life and property
preventing crime and arresting offenders
preventing crime and maintaining order
protecting life and property, and preventing crime
Answer:
maintaining order, and protecting life and property

Question 5:
In the landmark case Tennessee v. Garner, the
U.S. Supreme Court declared the
_ rule unconstitutional.
fleeing felon
consent search
detention

,stop and frisk
Answer:
fleeing felon

Question 6:
The police make approximately
_ million arrests a year.
3.3
10.16
12.12
13.12
Answer:
13.12

Question 7:
The "broken windows" theory suggests it is appropriate to allow a neighborhood to deteriorate if the
neighborhood will not participate in its upkeep.
true
false
Answer:
false

Question 8:
Choke holds, carotid holds, and neck restraints became a source of controversy after:
several lawsuits
some deaths
further study
changes in law enforcement policies
Answer:
some deaths

Question 9:
Police are free or have the ability to ignore crimes or to exercise discretion regarding them, even when
the crime is serious.
true
false
Answer:
false

Question 10:
Which of the following is part of the federal government's imminent danger standard for use of deadly
force?
firing warning shots
shooting at moving vehicles

, prisoner attempting to escape who was being held in a high-security prison
nonfatal shooting a suspect in the leg.
Answer:
prisoner attempting to escape who was being held in a high-security prison.

Question 11:
The Humortown Police Department issues many summonses and makes many misdemeanor arrests.
According to James Q. Wilson, it would be considered to be a
_ department
watchman
legalistic
moralistic
service
Answer:
legalistic

Question 12:
The police role is:
very ambiguous
very clearly defined
mainly related to violent crimes
mainly related to
arresting offenders
Answer:
very ambiguous

Question 13:
Of the following, the police make more arrests for crimes than for the other types.
violent
property
financial
quality-of-life
Answer:
property

Question 14:
Officers have broad discretion on whether to arrest or not to arrest in domestic violence cases
true b.false
Answer:
false

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
24
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€9,80

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
1 dag geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen