Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 22 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CJ 110 Final Exam Questions with Correct Answers 100% Correct

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 22 pagina's

CJ 110 Final Exam Questions with Correct Answers 100% Correct

Voorbeeld van de inhoud

CJ 110 Final Exam Questions with Correct Answers 100% Correct

Question 1:
Capital Punishment
Answer:
Lawful imposition of the death penalty

Question 2:
How many countries have
the death penalty?
Answer:
55 countries and 2 nations (U.S. and Japan)

Question 3:
How many states have the death penalty?
Answer:
-27 states
-The U.S. military and the federal system use the death
penalty (3 states have a moratorium which means the governor puts a hold on executions)

Question 4:
2021 Death Penalty Stats
Answer:
-11 Execution (3 were federal executions)
-5 White, 6 Black
-1 Female (Missouri)
-2414 inmates on death row in the U.S.

Question 5:
Michigan Death Penalty
Answer:
-Michigan does not have the death penalty
-Abolished in 1857
-Constitutionally banned in 1963

Question 6:
Federal Death Penalty
Answer:
-Issued in 1790
-16 since 1977
Federal Death Row
-Terre Haute, IN, since 1993
-44 inmates on death row
-Method: Lethal Injection

,Question 7:
Last Three People Executed with the Federal Death Penalty (in 2021)
Answer:
-Lisa Montgomery
-Cory Johnson
-Dustin John Higgs
NONE SCHEDULED IN 2022

Question 8:
Who cannot be executed?
Answer:
-Pregnant women
-Children
-Those with intellectual disability

Question 9:
Methods of Execution
Answer:
-Lethal Injection
-Electrocution
-Lethal Gas
-Firing Squad
-Hanging

Question 10:
Lethal Injection
Answer:
-Used in most states
-1,2, or 3 drug protocol

Question 11:
Electrocution
Answer:
Authorized in 8 states (multiple methods)

Question 12:
Lethal Gas
Answer:
Authorized in 7 states (all use injection as primary)

, Question 13:
Firing Squad
Answer:
Authorized in 4 states (Utah, Oklahoma, Mississippi, and South Carolina)

Question 14:
Hanging
Answer:
Authorized in 3 States (New Hampshire, Washington, Delaware)

Question 15:
Arguments FOR the Death Penalty
Answer:
-Deterrence through fear of punishment (General Deterrence)
-Restores moral order
-"Just Desserts"
-Incapacitation (protects society)
-Constitutionally appropriate
-More humane than life in prison
-Reduce costs
-Almost impossible to execute an innocent person
-Closure for victims' families
-Does not deter crime
-Violates human rights

Question 16:
Arguments AGAINST the
Answer:
-Racial minorities most affected

Question 17:
Death Penalty
Answer:
-Too expensive
-Boosts murder rate (brutalizing effect)
-Not all people want vengeance
-Arbitrary and unfair
-Handles youthful offenders and other children
subject to the jurisdiction of the juvenile court

Question 18:
What is the Juvenile Justice
Answer:
-Limited Jurisdiction

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
22
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€11,60

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
23 uur geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen