Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 17 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

CJ 110 FINAL Exam Questions with Correct Answers 100% Correct

Document preview thumbnail
Voorbeeld 3 van de 17 pagina's

CJ 110 FINAL Exam Questions with Correct Answers 100% Correct

Voorbeeld van de inhoud

CJ 110 FINAL Exam Questions with Correct Answers 100% Correct

Question 1:
(1966), the Supreme Court ruled that detained criminal suspects, prior to police questioning, must be
informed of their constitutional right to an attorney and against self-
incrimination
Answer:
Miranda v Arizona 1966

Question 2:
held the Fourth Amendment prohibition on unreasonable searches and seizures is not violated when a
police officer stops a suspect on the street and frisks him or her without probable
cause to arrest
Answer:
Terry V Ohio 1968

Question 3:
search of any area beyond the arrestee's immediate control, is unlawful under the Fourth Amendment
of the United States Constitution
Answer:
Chimel v California 1969

Question 4:
held that, under the Fourth Amendment, when a law enforcement officer is pursuing a fleeing suspect,
he or she may not use deadly force to prevent
escape
Answer:
Tennessee v Garner 1985

Question 5:
reflection of a loosely
controlled organization
Answer:
Rural model

Question 6:
based upon formal
military structure
Answer:
urban model

,Question 7:
"An Act to Establish the Judicial Courts of the United States," was signed into law by President George
Washington on September 24, 1789.
Article III of the Constitution established a Supreme Court, but left to Congress the authority to create
lower federal
courts as needed.
Answer:
judiciary act of 1789

Question 8:
something that prevents a minority from effectively participating in society
Answer:
minority barriers

Question 9:
one of the first policewomen in the United States. In 1908, she was sworn in by the City of Portland as
Superintendent of the Women's Auxiliary to the Police Department for the
Protection of Girls
Answer:
Lola Baldwin

Question 10:
Boston police officers went on strike on September 9, 1919. They sought recognition for their trade
union and improvements in wages
and working conditions.
Answer:
Boston PD Strike 1919

Question 11:
inspected the militia during the Boston Police
Strike of 1919
Answer:
Governor Calvin Coolidge

Question 12:
popular name for the National Commission on Law Observance and Enforcement, which was appointed
by President
herbert hoover in 1929.
Answer:
Wickersham Commission

, Question 13:
rounding up and deportation of immigrants of radical political views by the federal government in 1919
and 1920, caused by fears of subversion by communists in the United States after the Russian
Revolution.
Answer:
Red Scare

Question 14:
set rules for obtaining wiretap orders in the United States
Answer:
Omnibus Crime Control and Safe Street Acts

Question 15:
federal agency within the
U.S. Dept. of Justice, established by the Omnibus Crime Control and Safe Streets Act of 1968 and was
abolished in 1982
Answer:
Law Enforcement Assistance Administration (LEAA)

Question 16:
any act punishable by law
Answer:
crime

Question 17:
over 14 million
Answer:
number of crimes that came to attention of LE officials in 2008

Question 18:
not against law, frowned upon by society
Answer:
deviant behavior

Question 19:
crimes less serious and punishable with a range of sentences from fines to incarceration in a jail for up
to a year
Answer:
misdemeanors

Documentinformatie

Geüpload op
22 juni 2026
Aantal pagina's
17
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
€10,71

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
DrJon
3,8
(160)
Verkocht
586
Volgers
188
Items
20922
Laatst verkocht
23 uur geleden


Echte notities, van echte studenten
Elk document op Stuvia is geschreven door een medestudent die hetzelfde vak deed. Zo leer je van iemand die het al heeft gehaald.


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen