Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank Chapter 01 Studying Human Sexuality An Introduction 2025/ 2026

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
29
Cijfer
A+
Geüpload op
29-04-2026
Geschreven in
2025/2026

Download Test Bank Chapter 01 Studying Human Sexuality An Introduction 2025/ 2026 with solution. Ideal for mastering foundational concepts of human sexuality, research approaches, biological and psychological perspectives, and improving academic performance in psychology and human development courses.

Meer zien Lees minder
Instelling
Human Sexuality
Vak
Human Sexuality

Voorbeeld van de inhoud

TestBank Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality; An Introduction.pdf




Chapter 01: Studying Human Sexuality: An Introduction


Multiple Choice Questions

1. __________ inform us about the physiological mechanisms of sexual arousal and response.
A) Biologists
B) Psychologists
C) Anthropologists
D) Sociologists


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-01
Page-Reference: 3
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.1

Answer: A) Biologists

2. Meaney and Rye (2007) argue that learning about one's own sexual likes and dislikes can lead to
A) sexual self-actualization.
B) a greater probability of conception.
C) sexual selfishness.
D) more frequent masturbation.


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-02
Page-Reference: 3
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.1

Answer: A) sexual self-actualization.

3. Which of the following is an example of gender roles?
A) anatomical differences between male and female sexual anatomy
B) cultural expectations that males, but not females, initiate sexual contact
C) political freedom to self-identify as heterosexual, homosexual, or bisexual
D) taboos prohibiting male–male or female–female sexual activities


Difficulty: 2
QuestionID: 01-1-03
Page-Reference: 2
Skill: Application
Objective: LO 1.1

Answer: B) cultural expectations that males, but not females, initiate sexual contact




_Review Chapter 01 : Study ing Human Sexuality : An Introduction with th is comprehensive study guide, featuring key concepts, definition s, and practice questio ns. Ideal for psy chology , health, and nursing students, this reso urce helps reinforce understanding of human sexuality and prepares for exams and assessments.




TestBank Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBank
An Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality; An Introduction

,TestBank Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality; An Introduction.pdf




4. In which of the following scenarios would sex be considered a leisure activity, according to Meaney and Rye
(2007)?
A) Julie voluntarily engages in sex with a casual acquaintance
B) Frank has sex with his wife because he feels that it is his obligation
C) David is a sex worker who accepts both male and female clients
D) Emma has had sex in exchange for money on only one occasion


Difficulty: 2
QuestionID: 01-1-04
Page-Reference: 2
Skill: Application
Objective: LO 1.1

Answer: A) Julie voluntarily engages in sex with a casual acquaintance

5. _______________ examine cross-cultural similarities and differences in sexual behaviour is
A) Medical doctors
B) Anthropologists
C) Psychologists
D) Sociologists


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-05
Page-Reference: 3
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.1

Answer: B) Anthropologists

6. A leading organization in Canada that promotes sexuality research and education is
A) the Sex Information and Education Council of Canada.
B) the Canadian Association of Sex Educators, Counsellors and Therapists.
C) the Canadian Society for the Study of Sexuality.
D) the Canadian Association of Sexual Health Promotion.


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-06
Page-Reference: 3
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.1

Answer: A) the Sex Information and Education Council of Canada.

7. What did Messenger observe was the norm in Inis Beag?
A) women who found sex to be pleasurable were revered
B) women were always the initiator of sex
C) married couples engaged in sex with their undergarments on
D) men did whatever they could to prolong ejaculation




_Review Chapter 01 : Study ing Human Sexuality : An Introduction with th is comprehensive study guide, featuring key concepts, definition s, and practice questio ns. Ideal for psy chology , health, and nursing students, this reso urce helps reinforce understanding of human sexuality and prepares for exams and assessments.




TestBank Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBank
An Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality; An Introduction

, TestBank Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality; An Introduction.pdf




Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-07
Page-Reference: 4
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.2

Answer: C) married couples engaged in sex with their undergarments on

8. What did Marshall observe was the norm in Mangaia?
A) adolescent boys were expected to engage in sex with older men in the community
B) boys and girls were discouraged from engaging in sexual play and masturbation
C) adolescent boys, but not girls, were encouraged to have sexual relationships before marriage
D) boys were given a two-week course of instruction on techniques of sexual behaviour at around age 13


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-08
Page-Reference: 4
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.2

Answer: D) boys were given a two-week course of instruction on techniques of sexual behaviour at around age 13

9. According to the textbook, _____________ is vital to resolving conflicts and establishing healthy relationships.
A) respect
B) education
C) passion
D) pleasure


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-09
Page-Reference: 6
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.2

Answer: A) respect

10. According to (Statistics Canada, 2017b), what percentage of Canadians were immigrants in 2016?
A) 10%
B) 22%
C) 30%
D) 41%


Difficulty: 1
QuestionID: 01-1-10
Page-Reference: 8
Skill: Recall / Concept
Objective: LO 1.2

Answer: B) 22%

11. Imagine two relatively isolated populations on opposite sides of the world. An anthropologist finds that one
population is relatively sexually conservative, whereas the other population endorses personal sexual freedom.




_Review Chapter 01 : Study ing Human Sexuality : An Introduction with th is comprehensive study guide, featuring key concepts, definition s, and practice questio ns. Ideal for psy chology , health, and nursing students, this reso urce helps reinforce understanding of human sexuality and prepares for exams and assessments.




TestBank Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBankAn Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality;
TestBank
An Introduction.pdf
Chapter 01;Studying Human Sexuality; An Introduction

Geschreven voor

Instelling
Human Sexuality
Vak
Human Sexuality

Documentinformatie

Geüpload op
29 april 2026
Aantal pagina's
29
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

€14,40
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
kingdomstuvia University of South Africa (Unisa)
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
127
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
0
Documenten
619
Laatst verkocht
1 dag geleden

4,0

5 beoordelingen

5
2
4
1
3
2
2
0
1
0

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen