Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Samenvatting

Samenvatting vragen examen event en finance

Beoordeling
-
Verkocht
2
Pagina's
6
Geüpload op
17-03-2026
Geschreven in
2025/2026

vragen examen event en finance 16/20

Voorbeeld van de inhoud

EXAMEN EVENT FINANCE & PARTNERSHIPS – ARTEVELDEHOGESCHOOL – 1e
BACHELOR

Totaal: 50 vragen
Types: Meerkeuze – Waar/Niet waar – Open vragen – Matching



THEMA 1: EVENTBUDGET & KOSTENSTRUCTUUR (10 vragen)

1. (Meerkeuze) Wat hoort niet thuis in een functionele kostenrubriek? A. Locatiekosten
B. Crewkosten
C. Subsidie-aanvraag
D. Communicatiekosten
Antwoord: C

2. (Waar/Niet waar) Vaste kosten veranderen niet bij een toename in bezoekersaantal.
Antwoord: Waar

3. (Open vraag) Wat is het verschil tussen een vaste en een variabele kost?
Antwoord: Vaste kosten blijven gelijk, variabele kosten stijgen/dalen mee met
het aantal deelnemers.

4. (Matching) Koppel: A. Drukwerk
B. Locatie
C. Verblijfskosten
D. Crew

1. Hotel artiesten

2. Flyers en affiches

3. Huur feestzaal

4. Lonen medewerkers
Antwoord: A-2, B-3, C-1, D-4

5. (Meerkeuze) Welke tool is NIET geschikt voor professionele budgettering? A. Excel
B. WhatsApp
C. Teamleader
D. Simpla
Antwoord: B

6. (Waar/Niet waar) Bij een klein B2C-event heb je een transparant 1-lijns budget nodig.
Antwoord: Waar

7. (Meerkeuze) Wat is een reden om een budget op te maken? A. Wettelijk verplicht
B. Om catering te regelen
C. Ter controle, verkoop en communicatie
D. Alleen voor belastingen
Antwoord: C

8. (Open vraag) Waarom voeg je ‘onvoorziene kosten’ toe in een budget?
Antwoord: Om onverwachte kosten te dekken, typisch 10% marge bij B2C.

, 9. (Matching) Koppel type kost: A. Personeel per uur
B. Lonen
C. Huur locatie
D. Catering per deelnemer

1. Variabele kost

2. Vaste kost
Antwoord: A-1, B-2, C-2, D-1

10. (Waar/Niet waar) Elke offerte moet je mondeling bevestigen om juridisch geldig te
zijn.
Antwoord: Niet waar



THEMA 2: OPEX VS CAPEX (6 vragen)

11. (Meerkeuze) Wat is een kenmerk van CapEx? A. Dagelijkse kost
B. Wordt in jaar zelf afgetrokken
C. Investering op lange termijn
D. Betreft verbruiksgoederen
Antwoord: C

12. (Open vraag) Wat is een concreet voorbeeld van OpEx en CapEx?
Antwoord: OpEx: huur. CapEx: aankoop projector.

13. (Waar/Niet waar) OpEx wordt opgenomen op de balans als investering.
Antwoord: Niet waar

14. (Matching) Koppel: A. CapEx
B. OpEx
C. Vaste kost
D. Variabele kost

15. Aankoop van gebouw

16. Huur gebouw

17. Transport crew per persoon

18. Loon vast personeel
Antwoord: A-1, B-2, C-4, D-3

19. (Meerkeuze) Hoe worden CapEx-uitgaven fiscaal behandeld?
A. Niet aftrekbaar
B. Verspreid over tijd (afschrijving)
C. Volledig in eerste jaar
D. Alleen voor kleine bedrijven
Antwoord: B

20. (Waar/Niet waar) OpEx is 100% fiscaal aftrekbaar in het boekjaar waarin de kost
ontstaat.
Antwoord: Waar

Documentinformatie

Geüpload op
17 maart 2026
Aantal pagina's
6
Geschreven in
2025/2026
Type
SAMENVATTING
€10,99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper
Seller avatar
jitskerobberechts

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
jitskerobberechts Arteveldehogeschool
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
2
Lid sinds
3 maanden
Aantal volgers
0
Documenten
10
Laatst verkocht
1 maand geleden

0,0

0 beoordelingen

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Recent door jou bekeken

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen