BIO 141 Proctored Exam 2 Verified
Questions with Correct Answers
1. A bone NOT involved with the articulation of the elbow:
Radius
Ulna
Humerus
Clavicle
None of the above
ANSWER: Clavicle
2. A gomphosis:
DIARTHROTIC
SYNARTHROTIC
AMPHIARTHROTIC
ANSWER: SYNARTHROTIC
3. A joint that is freely movable:
DIARTHROTIC
SYNARTHROTIC
AMPHIARTHROTIC
ANSWER: DIARTHROTIC
,2|Page
4. A joint that is immovable
DIARTHROTIC
SYNARTHROTIC
AMPHIARTHROTIC
ANSWER: SYNARTHROTIC
5. A slightly movable joint
DIARTHROTIC
SYNARTHROTIC
AMPHIARTHROTIC
ANSWER: AMPHIARTHROTIC
6. A synostosis connects bone to______________, and an example is a fused
epiphysis:
Bone
Cartilage
Ligaments
Muscle
ANSWER: Bone
7. A synovial joint:
DIARTHROTIC
SYNARTHROTIC
, 3|Page
AMPHIARTHROTIC
ANSWER: DIARTHROTIC
8. Accessory synovial structure consisting of a fluid pouch to help prevent
muscle irritation over a joint or bony projection:
Meniscus
Fat pad
Bursae
Sharpey's fibers
Synovium
ANSWER: Bursae
9. An autoimmune disease affecting joints and causing crippling arthritis:
Osteoarthritis
Infectious arthritis
Gout
Rheumatoid arthritis
Tenosynovitis
ANSWER: Rheumatoid arthritis
10. ***An unfused epiphysis:
DIARTHROTIC
SYNARTHROTIC