| | | | |
7th Edition by Barbara J Aehlert
| | | | |
Chapters 1 - 10
| | |
,ECGs Made Easy 7th Edition by Barbara Aehlert Test Bank
| | | | | | | | |
Table of Contents:
| |
Chapter 1. Anatomy & Physiology
| | | |
Chapter 2. Basic Electrophysiology
| | |
Chapter 3. Sinus Mechanisms
| | |
Chapter 4. Atrial Rhythms
| | |
Chapter 5. Junctional Rhythms
| | |
Chapter 6. Ventricular Rhythms
| | |
Chapter 7. Atrioventricular Blocks
| | |
Chapter 8. Pacemaker Rhythms
| | |
Chapter 9. Introduction to the 12-Lead ECG
| | | | | |
Chapter 10. Post-Test
| |
,Chapter 01: Anatomy and Physiology
| | | |
Aehlert: ECGs Made Easy, 7th Edition
| | | | | |
MULTIPLE |CHOICE
1. The |apex |of |the |heart |is |formed |by |the .
a. tip |of |the |left |ventricle
b. tip |of |the |right |atrium
c. right |atrium |and |right |ventricle
d. left |atrium |and |left |ventricle
ANSWER: | A
The |heart’s |apex, |or |lower |portion, |is |formed |by |the |tip |of |the |left |ventricle. |The |apex |lies
|just|above |the |diaphragm, |between |the |fifth |and |sixth |ribs, |in |the |midclavicular |line.
OBJ: | Identify |the |surfaces |of |the |heart.
2. The |left |atrium |receives |blood |from |the .
a. pulmonary |veins
b. aorta
c. pulmonary |arteries
d. inferior |vena |cava
ANSWER: | A
The |left |atrium |receives |freshly |oxygenated |blood |from |the |lungs |via |the |right |and
|left|pulmonary |veins.
OBJ: | Identify |and |describe |the |chambers |of |the |heart |and |the |vessels |that |enter |or |leave |each.
3. The |anterior |surface |of |the |heart |consists |primarily |of |the .
a. left |atrium
b. right |atrium
c. left |ventricle
d. right |ventricle
ANSWER: | D
The |front |(anterior) |surface |of |the |heart |lies |behind |the |sternum |and |costal |cartilages. |It |is
|formed |by |portions |of |the |right |atrium |and |the |left |and |right |ventricles. |However, |because
|the |heart |is |tilted |slightly |toward |the |left |in |the |chest, |the |right |ventricle |is |the |area |of |the
|heart |that|lies |most |directly |behind |the |sternum.
OBJ: | Identify |the |surfaces |of |the |heart.
4. Blood |pressure |is |determined |by multiplied |by .
a. stroke |volume; |heart |rate
b. heart |rate; |cardiac |output
c. cardiac |output; |peripheral |vascular |resistance
d. stroke |volume; |peripheral |vascular |resistance
ANSWER: | C
Blood |pressure |is |equal |to |cardiac |output |multiplied |by |peripheral |vascular |resistance.
, OBJ: | Identify |and |explain |the |components |of |blood |pressure |and |cardiac |output.
5. The |right |atrium |receives |venous |blood |from |the |head, |neck, |and |thorax |via |the , |from
the |remainder |of |the |body |via |the
| , |and |from |the |heart |via |the .
a. coronary |sinus; |superior |vena |cava; |inferior |vena |cava
b. superior |vena |cava; |coronary |sinus; |inferior |vena |cava
c. inferior |vena |cava; |superior |vena |cava; |coronary |sinus
d. superior |vena |cava; |inferior |vena |cava; |coronary |sinus
ANSWER: | D
The |right |atrium |receives |blood |low |in |oxygen |from |the |superior |vena |cava, |which
|carries |blood |from |the |head |and |upper |extremities; |the |inferior |vena |cava, |which |carries
|blood |from|the |lower |body; |and |the |coronary |sinus, |which |is |the |largest |vein |that |drains
|the |heart.
OBJ: | Identify |and |describe |the |chambers |of |the |heart |and |the |vessels |that |enter |or |leave |each.
6. The |heart |is |divided |into chambers |but |functions |as |a -sided |pump.
a. two; |four
b. three; |two
c. four; |two
d. four; |three
ANSWER: | C
The |heart |has |four |chambers: |two |atria |and |two |ventricles. |The |right |and |left |sides |of |the
|heart|are |separated |by |an |internal |wall |of |connective |tissue |called |a |septum. |The
|interatrial |septum |separates |the |right |and |left |atria. |The |interventricular |septum
|separates |the |right |and |left |ventricles. |The |septa |separate |the |heart |into |two |functional
|pumps. |The |right |atrium |and |right |ventricle |make |up |one |pump. |The |left |atrium |and |left
|ventricle |make |up |the |other.
OBJ: | Identify |and |describe |the |chambers |of |the |heart |and |the |vessels |that |enter |or |leave |each.
7. Stimulation |of |alpha1 |receptors |results |in .
a. increased |heart |rate
b. peripheral |vasoconstriction
c. constriction |of |bronchial |smooth |muscle
d. increased |force |of |myocardial |contraction
ANSWER: | B
Alpha1 |receptors |are |found |in |the |eyes, |blood |vessels, |bladder, |and |male |reproductive
|organs.|Stimulation |of |alpha1 |receptor |sites |results |in |constriction.
OBJ: | Compare |and |contrast |the |effects |of |sympathetic |and |parasympathetic |stimulation |of |the |heart.
8. Which |side |of |the |heart |is |a |low-pressure |system |that |pumps |venous |blood |to |the |lungs?
a. Left
b. Right
ANSWER: | B
The |job |of |the |right |side |of |the |heart |is |to |pump |unoxygenated |blood |to |and |through |the
|lungs |to |the |left |side |of |the |heart. |This |is |called |the |pulmonary |circulation. |The |right |side |of
|the |heart|is |a |low-pressure |system.