NUR 445 Exam 1 – 2025 Actual Exam
with 100 Verified Questions and Detailed
Correct Answers
1. What are some early signs of death?
ANSWER: Withdrawl
Loss of interest in social contacts
Loss of appetite
Increased drowsiness
2. What are some middle signs of death?
ANSWER: Altered mental status
Weight loss
Slow Speech
Sleep
Mottling of the skin
3. What are some late stages of death?
ANSWER: Cheyenne Stokes Breathing
Energy surge
Cool Mottled Extremities
Coma
Wet & Loud respirations
,2|Page
Loss of ability to manage secretions
4. What is Curative care?
ANSWER: treatment directed toward curing a patient's disease
Trying to cure the problem
5. What is Palliative Care?
ANSWER: Comfort care
Symptom management
Pain Control
Still trying to fix the prbome
Patient is still trying to fight
6. What is hospice care?
ANSWER: Less than 6 months to live
7. What are some Pharmacological medications used for death?
ANSWER: Morphine (helps with pain and respiratory depression)
Anticholingergics (Dry up secretions)
Haloperidol or Benzos (Helps with hyperactive delirium)
8. Non-Pharmacological internvetions
ANSWER: Fans
, 3|Page
Music
Massage
Comfort foods
Elevate HOB
Spiritual practices
9. What are the Ross Stages of Grief?
ANSWER: Denial
Anger
Bargnaning
Depression
Acceptance
10.If a patient dies outside of the hospital, when should 911 be called
ANSWER: If it was an unexpected death
Potential abuse
Death is suspicious
11.What actions do you need to take if there needs to be an autopsy?
ANSWER: Leave all lines and tubes intact
Allow family to spend time with and pray over the body before transport -- no
touching allowed
Apply identification tags according to facility policy