MODERNDATABASEMANAGEMENT,13THEDITION
j j j j
Jeff Hoffer, RameshVenkataraman, Heikki Topi
j j j j j
,Modern Database Management, 13e (Hoffer)
j j j j
Chapter1 The Database Environment and Development Process
j j j j j j j j
1) According to a McKinsey GlobalInstituteReport, in2010 alone, globalenterprises stored more
j j j j j j j j j j j j j
than:
j
A) 1 terabyte ofdata.
j j j
B) 3 gigabytes ofdata.
j j j
C) at least 100 petabytes ofdata.
j j j j j
D) morethan7 billion exabytes ofdata.
j j j j j j
Answer: D
j j
LO: 1.1:Definekeyterms.
j j j j
Difficulty: Easy
j j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology j j
2) Database management involves allofthe following EXCEPT: j j j j j j j
A) collecting data. j
B) organizingdata. j
C) design web pages. j j
D) managingdata. j
Answer: C
j j
LO: 1.1:Definekeyterms.
j j j j
Difficulty: Easy
j j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology j j
3) A database is an organized collection of
j j j j j j j related data. j
A) logically
B) physically
C) loosely
D) badly
Answer: A
j j
LO: 1.1:Definekeyterms.
j j j j
Difficulty: Easy
j j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology j j
4) Legacy systems often contain data of j j j j j j quality and are generally hosted on
j j j j j j .
A) poor; personal computers
j j
B) excellent; mainframes j
C) poor; mainframes j
D) excellent;workgroupcomputers j j
Answer: C
j j
LO: 3.1:Definekeyterms.
j j j j
Difficulty: Moderate
j j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology j j
1
Copyright©2019Pearson Education, Inc. j j j j j
,5) Program-data dependence is caused by: j j j j
A) file descriptions being stored ineach database application.
j j j j j j j
B) data descriptions being stored on a server.
j j j j j j
C) datadescriptions being written into programming code.
j j j j j j
D) datacohabitingwithprograms.
j j j
Answer: A
j j
LO: 1.2:Name several limitations ofconventional file processing systems.
j j j j j j j j j
Difficulty: Moderate
j j
Classification: Concept j
AACSB: Information Technology j j
6) Because applications are often developed independently in file processing systems:
j j j j j j j j j
A) the data is always non-redundant.
j j j j
B) unplanned duplicate data files are the rule rather than the exception. j j j j j j j j j j
C) data can always be shared with others.
j j j j j j
D) there isa large volumeoffileI/O.
j j j j j j j
Answer: B
j j
LO: 1.2:Name several limitations ofconventional file processing systems.
j j j j j j j j j
Difficulty: Moderate
j j
Classification: Concept j
AACSB: Information Technology j j
7) Relationaldatabases establish the relationships between entities bymeans ofcommon fields
j j j j j j j j j j j
included in a file called a(n):
j j j j j j
A) entity.
B) relationship.
C) relation.
D) association.
Answer: C
j j
LO: 1.3:Explain at least 10 advantages ofthe database approach, compared totraditional file
j j j j j j j j j j j j j j
processing.
j
Difficulty: Moderate j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology j j
8) A(n) is often developed by identifying a formor report that a user needs on a
j j j j j j j j j j j j j j j
regular basis.
j j
A) enterprise view j
B) reporting document j
C) user view j
D) usersnapshot j
Answer: C
j j
LO: 1.3:Explain at least 10 advantages ofthe database approach, compared totraditional file
j j j j j j j j j j j j j j
processing.
j
Difficulty: Moderate j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology j j
2
Copyright©2019Pearson Education, Inc. j j j j j
, 9) Agraphical systemused to capture the nature and relationships among data is called a(n):
j j j j j j j j j j j j j j
A) XML data model. j j
B) hypertext graphic. j
C) relationaldatabase. j
D) datamodel.
j
Answer: D
j j
LO: 1.3:Explain at least 10 advantages ofthe database approach, compared totraditional file
j j j j j j j j j j j j j j
processing.
j
Difficulty: Moderate j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology
j j
10) Data that describe the properties ofother data are:
j j j j j j j j
A) relationships.
B) logical.
C) physical.
D) metadata.
Answer: D
j j
LO: 1.3:Explain at least 10 advantages ofthe database approach, compared totraditional file
j j j j j j j j j j j j j j
processing.
j
Difficulty: Moderate j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology
j j
11) Metatdatatypically describes all ofthe following EXCEPT:
j j j j j j j
A) data definitions.
j
B) length.
C) allowablevalues. j
D) location on disk. j j
Answer: D j
LO: 1.3:Explain at least 10 advantages ofthe database approach, compared totraditional file
j j j j j j j j j j j j j j
processing.
j
Difficulty: Moderate j
Classification: Concept
j j
AACSB: Information Technology
j j
3
Copyright©2019Pearson Education, Inc. j j j j j