Plan-Driven and Agile Approaches
5th Edition
by Timothy Kloppenborg
SOLUTION MANUAL
,Solution and Answer Guide
Kloppenborg/Anantatmula/Wells, Contemporary Project Management: Plan-Driven and Agile
Approaches, 2023, 978-0-357-71573-4; Chapter 1: Introduction to Project Management
Table of Contents
Chapter Review Questions—Suggested Answers ........................................................................................................................................ 2
Discussion Questions ...................................................................................................................................................................................................... 6
PMP Exam Study Questions ..............................................................................................................................................................11
Integrated Example Projects .......................................................................................................................................................................................14
Suburban Homes Construction Project ......................................................................................................... 14
Student Questions .......................................................................................................................................... 15
Heritage Arboretum Development Project............................................................................................... 15
Arboretum Introduction ......................................................................................................................................................................................15
Anderson Township and Green Space Introduction .................................................................................................................................15
Related Links ........................................................................................................................................................................................................16
Student Questions .......................................................................................................................................................................16
Arboretum Grading Suggestions .................................................................................................................... 16
Semester Project Instructions .................................................................................................................................................................................................... 18
1
,Chapter Review Questions—Suggested Answers
M M M
1. WhatMisMaMproject?M(ObjectiveM#1-1,Mp.M4)
ANS: MThe Mnarrow Manswer Mis: MA Mproject Mis Ma Mnew, Mtime-bound Meffort Mthat Mhas Ma Mdefinite M beginning Mand Ma Mdefinite Mending Mwith Mseveral Mrelated Mand/or
Minterdependent Mtasks M to Mcreate Ma Munique Mproduct Mor Mservice.
The M broader M answer M is: M A M project M is M an M endeavor M that M requires M an M organized M set M of MworkMeffortsMthatMareMplanned Min Ma Mlevel Mof MdetailMthatMis
Mprogressively Melaborated M M M as M more M information M is M discovered. M Projects M are M subject M to M limitations M of M time M and M resources Msuch Mas Mmoney Mand
Mpeople. MProjects Mshould Mfollow Ma Mplanned Mand M organized Mapproach Mwith Ma Mdefined Mbeginning Mand Mending. MProject Mplans Mand Mgoals
Mbecome Mmore Mspecific Mas Mearly Mwork Mis Mcompleted. MThe Moutput Moften Mis M M M a M collection M of M a M primary M deliverable M along M with M supporting
M deliverables M such M as M a M house M as M the M primary Mdeliverable Mand Mwarranties Mand Minstructions M for M use Mas M supporting M deliverables. M Each M project
M typically M has M a M unique M combination M of M stakeholders M people Mand Mgroups Mwho Mcan Mimpact Mthe Mproject Mor Mmight Mbe Mimpacted Mby M eitherMthe
MworkMor Mresults MofMtheMproject.MProjects MoftenMrequire Ma MvarietyMofMpeopleMto Mwork Mtogether Mfor Ma Mlimited Mtime, M and Meach Mneeds Mto Munderstand
Mthat M completing Mthe MprojectMwillMrequireMeffortMinMadditionMtoMtheirMotherMassignedMwork.
2. WhatMis MprojectMmanagement?M(ObjectiveM#1-1, Mp.M4)
ANS: MProject Mmanagement Mis Mthe Mart Mand Mscience Mof Musing Mknowledge, Mskills, Mtools, M and M techniques M efficiently M and Meffectively M to Mmeet
M stakeholder M needs M and M expectations. MThis M includes Mwork M processes M that Minitiate, M plan, M execute, M control, M and M close Mwork.
Project M management M includes M both M administrative M tasks M for M planning, M documenting, M and M controlling M work M and M leadership M tasks M for M visioning,
M motivating, M and M promoting M work M associates.
3. How Mare Mprojects Mdifferent Mthan Mongoing Moperations? M(Objective M#1-3, Mp. M6)
ANS: MProjects Mare Mtemporary, Mwhile Moperations Mare Mongoing.
4. WhatMtypesMofMconstraintsMareMcommonMtoMmostMprojects?M(ObjectiveM#1-4,Mp.M12)
ANS: MProject Mperformance, Mcomprising Mscope M(size) Mand Mquality M(acceptability Mof Mthe M results), Mis Mconstrained Mby Mcost Mand Mschedule.
5. WhatMareMtheMthreeMcomponentsMofMtheMTalentMTriangle?M(ObjectiveM#1-4,Mp.M11)
ANS:MTheMcoreMobjectivesMincludeMthoseMthatMtheMTalentMTriangleMclassifiesMas Mtechnical,Mbehavioral,MandMstrategic.
2
, 6. At Mwhat Mstage Mof Ma Mproject Mlife Mcycle Mis Mthe Mmajority Mof Mthe M“hands-on” Mtasks M
completed?M(ObjectiveM#1-3,Mp.M8)
ANS: M Executing.
7. During Mwhich Mstage Mof Mthe Mproject Mlife Mcycle Mare Mloose Mends Mtied Mup? M(Objective M#1-2,
p. M8)
ANS: M Closing.
8. What M are M the M twelve M project M delivery M principles? M (Objective M #1-6, M p. M 17)
ANS: M Stewardship, M stakeholders, M interactions, M tailor, M complexity, M adaptability, M team, M value, M leadership, M quality, Mrisk, M change.
9. What Mare Mthe Meight Mperformance Mdomains, Maccording Mto Mthe MPMBOK M7e? M(Objective
#1-6, Mp. M17)
ANS: M Stakeholder, M team, M approach, M planning, M work, M delivery, M measurement, M uncertainty.
10. WhatMareMtheMfourMcoreMvaluesMofMAgile?M(ObjectiveM#1-7,Mp.M20)
ANS:
1. Value M individuals M more M than M processes.
2. Value M working M software M more M than M documentation.
3. Value M customer M collaboration M more M than M negotiation.
4. ValueMresponse Mto Mchange MoverMfollowingMa Mplan.
11. WhatMareMAgile’sMtwelveMprinciples?M(ObjectiveM#1-7,Mp.M21)
ANS:
1. Customer Msatisfaction Mis Mgiven Mthe Mhighest Mpriority.
2. Unlike M a M plan-driven M approach, M changes M in M requirements M are M appreciated M at M any M point Min Mthe Mproject Mwith Ma Mview Mto Mexploit
Mcompetitive Madvantage M for M the M customer.
3. Present Mworking Msoftware Mto Mthe Mclient Mfrequently Mduring Mthe Mproject Mexecution M phase.
4. PeopleMrepresentingMbusinessMandMdevelopmentMteamsMmustMworkMtogetherMconstantly.
5. A Mproject Mteamcomprising MmotivatedMpeopleMmustMbe Mengaged MinMthe Mproject; M support Mand M trust Mmust Mbe M extended Mto M the M project M team.
6. Face-to-face M communication M must M be M employed, M which M is M considered M effective M and Mefficient. MIn Mother Mwords, M it Mis Mpreferable Mto
M have M a Mco-located M project M team.
3