gj gj gj gj gj
MEDICAL TERMINOLOGY 10TH EDITION BY
gj gj gj gj gj
LEONARD ALL CHAPTERS
gj gj gj
Downloaded by: Sophiie |
gj gj gj gj
Distribution of this document is illegal
gj gj gj gj gj
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
TEST BANK FOR QUICK AND
gj gj gj gj
EASYMEDICALTERMINOLOGY
gj gj gj
10TH EDITION BY LEONARD
gj gj gj gj
Downloaded by: Sophiie |
gj gj gj gj
Distribution of this document is illegal
gj gj gj gj gj
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
Chapter 01: Simplified Medical Language
gj gj gj gj
MULTIPLE CHOICE gj
1. The main body of a word is called a:
gj gj gj gj gj gj gj gj
a. suffix.
b. word root. gj
c. combining vowel. gj
d. combining form. gj
ANS: B gj g j REF: p. 2 gj gj TOP: Word Roots and Combining Forms
gj gj gj gj gj
2. Latin roots are used to write words naming and describing:
gj gj gj gj gj gj gj gj gj
a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures of the body. gj gj gj
ANS: D REF: p. 3 gj g j gj gj TOP: Word Roots and Combining Forms
gj gj gj gj gj
3. When written alone, a prefix is usually followed by this to indicate that another word follows the prefix to
gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj
suffix.
gj
b. comma.
c. hyphen.
d. word root. gj
ANS: C gj g j REF: p. 4 gj gj TOP: Prefixes and Suffixes
gj gj gj
4. A combining vowel is used:
gj gj gj gj
a. when the suffix that follows begins with a consonant. gj gj gj gj gj gj gj gj
b. when the suffix that follows begins with a consonant. gj gj gj gj gj gj gj gj
c. when there is no prefix. gj gj gj gj
d. when there is a prefix. gj gj gj gj
ANS: A REF: p. 5 gj g j gj gj TOP: Combining Word Parts to Write Terms
gj gj gj gj gj gj
5. Which word root is Greek for “stone”?
gj gj gj gj gj gj
a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: B gj g j REF: p. 2 gj gj TOP: Word Roots and Combining Forms
gj gj gj gj gj
6. The punctuation mark that designates a combining form is a:
gj gj gj gj gj gj gj gj gj
a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal slash. gj
d. semicolon.
ANS: C gj g j REF: p. 3 gj gj TOP: Word Roots and Combining Forms
gj gj gj gj gj
7. The most frequently used combining vowel is:
gj gj gj gj gj gj
a. o.
b. a.
c. i.
d. e.
Downloaded by: Sophiie | gj gj gj gj
ANS: A REF: p. 3 gj g j gj gj TOPD:isC oumtiobninoif nthgisW
t rib doo
curdmePnat ristsillteogaW
l rite Terms jg g j g j
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
a. Word root gj
b. Prefix
c. Combining vowel gj
d. Suffix
ANS: D REF: p. 4gj g j gj gj TOP: Prefixes and Suffixes gj gj gj
11. Learning the meanings of word parts:
gj gj gj gj gj
a. is not important as long as every word is memorized.
gj gj gj gj gj gj gj gj gj
b. is one of the most difficult tasks to master in health care.
gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj
c. should be done only if time allows. gj gj gj gj gj gj
d. eliminates the necessity of memorizing each new word encountered. gj gj gj gj gj gj gj gj
ANS: D REF: p. 5gj g j gj gj TOP: Word Parts gj gj
12. Borrowing of medical words from Latin or Green began around the year:
gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj
a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS: A REF: p. 1gj g j gj gj TOP: Simplifying Medical Terms gj gj gj
13. Latin and Green combined are the origin of what percentage of medical terms?
gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj
a. 40 % gj
b. 50 % gj
c. 70 % gj
d. 90 % gj
ANS: D REF: p. 1gj g j gj gj TOP: Simplifying Medical Terms gj gj gj
14. The suffix “-itis” means:
gj gj gj
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: B gj g j REF: p. 2 gj gj TOP: Prefixes and Suffixes gj gj gj
15. A compound word is a word in which two of what are combined?
gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj gj
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining vowels gj
d. Word roots gj
ANS: D REF: p. 2gj g j gj gj TOP: Word Parts gj gj
16. Eponyms are: gj
a. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a person. gj gj gj gj gj gj gj gj gj
b. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a place. gj gj gj gj gj gj gj gj gj
c. always capitalized. gj
d. never capitalized. gj
ANS: B gj g j REF: p. 8 gj gj TOP: Proper Names gj gj
17. MD stands for:
gj gj
a. modern doctor. gj
b. medical dentistry. gj
c. doctor of medicineD.ownloaded by: Sophiie |
gj gj
gj gj gj gj
d. medical derivative. Distribution of this document is illegal gj
gj gj gj gj gj