Aging and Society A Canadian Perspectives 9th Edition
T T T T T T T
by Mark Novak, Herbert C. Northcott, Karen Kobayashi All Chapters 1 - 20
T T T T T T T T T T T T
,Table of Contents
T T
Chapter 1: Aging Today
T T T
Chapter 2: Theories and Methods
T T T T
Chapter 3: Population Aging
T T T
Chapter 4: Aging and Ethnicity
T T T T
Chapter 5: Personal Health and Wellness
T T T T T
Chapter 6: The Psychology of Aging
T T T T T
Chapter 7: Healthcare
T T
Chapter 8: Finances and Economics
T T T T
Chapter 9: Retirement and Work
T T T T
Chapter 10: Leisure, Recreation, and Service
T T T T T
Chapter 11: Housing and Transportation
T T T T
Chapter 12: Family Life
T T T
Chapter 13: Social Support and Caregiving
T T T T T
Chapter 14: Dying, Death, and Bereavement
T T T T T
,CHAPTER 1: AGING TODAY
T T T
MULTIPLETCHOICE
1. WhichTofTtheTfollowingTisTgivenTinTtheTtextTasTaTreasonTforTstudyingTaging?
a. toThelpToneselfTliveTtheTbestToldTageTpossible
b. toTenableTpeopleTtoTavoidTorTreverseTtheTeffectsTofTaging
c. toTenableTpeopleTtoTmakeToldTageTasTinexpensiveTaTtimeTofTlifeTasTitTcanTbe
d. toTlearnThowTtoTworkTwithTelderlyTclients
ANSWER:T D REF:TTT2-3 BLM:TREM
2. AsTofT2011,TwhatTpercentageTofTtheTpopulationTcomprisedTolderTCanadians?a
.T16.0%
b.T 15%
c. 9.1%
d.TTT 6.8%
ANSWER:T B REF:TTT2 BLM:TREM
3. ByT2036,TapproximatelyTwhatTpercentageTofTtheTpopulationTwillTcompriseTolderTCanadiansTasTpredictedTb
yTStatisticsTCanada?
a. 9%
b.TTT 19%
c. 25%
d.TTT 34%
ANSWER:T C REF:TTT2 BLM:TREM
4. AsTsocietyTages,TwhatTwillTchangeTinTtheTCanadianTsocialTstructure?
a. PovertyTwillTincreaseTasTmoreTpeopleTenterToldTage.
b. TheTgovernmentTwillTfaceTeconomicTcrisisTasTpensionTcostsTrise.
c. TheTmassTmediaTwillTpromoteTageism.
d. TheThealthcareTsystemTwillTaddTprogramsTtoTpreventTillnessTbeforeTitToccurs
.TANSWER:T D REF:TTT2 BLM:THO
5. WhichTofTtheTfollowingTisTanTexampleTofTaTsocialTstructure?
a. theTeducationTsystem
b. theTagingTprocess
c. theTgovernment
d. theTpolice
ANSWER:T A REF:TTT2 BLM:THO
6. WhatTeffectTdoesTanTagingTsocietyThaveTonTtheTCanadianTfamily?
a. anTincreaseTinTtheTnumberTofTpeopleTlivingTinTthree-TandTfour-generationTfamilies
b. aTdecreaseTinTtheTnumberTofTpeopleTwhoTbecomeTgrandparentsTduringTtheirTlifetime
c. anTerosionTofTvaluesTasTextendedTfamilyTstructuresTfragment
d. anTincreaseTinTfinancialTresponsibilityTplacedTonTelderTfamilyTmember
sTANSWER:T A REF:TTT2 BLM:THO
, 7. HowTwillTtheThealthcareTsystemThaveTtoTadaptTasTCanadianTsocietyTages?
a. byTdecreasingTtheTattentionTgivenTtoTchronicTailmentsTsuchTasTdiabetesTandTarthritis
b. byTfavouringTtheTtreatmentTofTmoreTacuteTillnesses
c. byTchangingTpublicTopinionTaboutToldTage
d. byTtryingTtoTpreventTillnessTbeforeTitThappensTANS
WER:T D REF:TTT2 BLM:THO
8. Dr.TClarkeTisTconductingTaTresearchTexperimentTthatTisTstudyingTtheTprocessTofTagingTamongTolde
rTCanadians.TWhatTisTtheTnameTforTthisTsocialTscience?
a. tautology
b. ageism
c. gerontology
d. aeonology
ANSWER:T C REF:TTT2 BLM:THO
9. WhatTareTtheTtwoTpointsTofTviewTthatTgerontologistsTuseTtoTstudyTaging?
a. economicsTandTsocialTstructures
b. theTfamilyTandTtheTeducationTsystem
c. bioethicsTandTeconomics
d. theTindividualTandTsociety
ANSWER:T D REF:TTT2 BLM:TREM
10. WhatTdidTUnwinTandTcolleagues’T(2008)TresearchTfindToutTaboutTperceptionsTofTaging?
a. PeopleTknowTlittleTaboutTaging.
b. OldTageTisTseenTasTaTtimeTofTweaknessTandTdeath.
c. SomeTattitudesTtowardsTtheTelderlyThaveTpossiblyTworsened.
d. MostTpeople’sTknowledgeTaboutTolderTpeopleTisTbasedTonTmythTorTfear
.TANSWER:T C REF: 3 BLM:TREM
11. YourTuncleTKenThasTjustTretiredTfromTtheTworkforce,TandTheTneedsTtoTfindTanTactivityTthatTwillTkeepThimTinT
touchTwithThisTcommunity.TAccordingTtoTrecentTresearchTfoundTinTyourTtextbook,TwhichTofTtheTfollowin
gTactivitiesTwouldTbeTaTbeneficialTactivityTforTyourTuncle?
a. readingTbooksTtoThisTgrandchildren
b. bakingTcookies
c. workingTinThisTwoodshop
d. playingTcardsTatTaTlocalTlibrary
ANSWER:TD REF:T4 BLM:THO
12. WhichTofTtheTfollowingTaccuratelyTdescribesTstereotypes?
a. TheyTpreventTdiscriminationTandTageism.
b. TheyTforceTpeopleTtoTconfrontTtheTtruthTaboutTtheTelderly.
c. TheyToftenThaveTsomeTbasisTinTreality.
d. TheyTexaggerateTandTdistortTtheTbad,TwhileTignoringTtheTgoodTqualitiesTofTaTgroupTo
fTpeople.
ANSWER:T C REF:T5 BLM:THO
13. WhichTofTtheTfollowingTpresentsTaTnegativeTstereotypeTofTaging?
a. anTelderlyT84Tyear-oldTgentlemanTwhoTplaysTwithThisTgrandchildren