n n n n n n n n n
Professions 8th Edition Colbert n n n n
Name: Class: Date:
Chapter 2 Drug Names and References
n n n n n
1. The larger the numeral in a drug trade name (e.g., Tylenol 3, Tylenol 4, etc.), the smaller the amount of controlled
n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n
n substance present. n
ANSWER: False - The opposite is true. n n n n n
POINTS: 1
QUESTION TYPE: n n Modified True / False n n n
HAS VARIABLES:
n False
DATE CREATED:
n 12/4/2017 3:13 AM n n
DATE MODIFIED:
n n 12/4/2017 3:14 AM n n
2. OTC (over-the-counter) medications require a prescription for purchase.
n n n n n n n
ANSWER: False - By definition, over-the-counter medications do not require a prescription. n n n n n n n n n n
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Modified True / False n n n n n
HAS VARIABLES: False
n
DATE CREATED: 12/4/2017 3:14 AM
n n n
DATE MODIFIED: 12/4/2017 3:14 AM
n n n n
3. Legend drugs are safe for over-the-counter purchase.
n n n n n n
ANSWER: False - Legend drugs require a prescription and are, by definition, required to carry a legend or
n n n n n n n n n n n n n n n n
n warning that “Federal law prohibits dispensing without a prescription.”
n n n n n n n n
POINTS: 1
QUESTION TYPE: n n Modified True / False n n n
HAS VARIABLES:
n False
DATE CREATED:
n 12/4/2017 3:15 AM n n
DATE MODIFIED:
n n 12/4/2017 3:15 AM n n
4. Controlled substances are controlled by prescription because of the danger of addiction or abuse.
n n n n n n n n n n n n n
ANSWER: True
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Modified True / False n n n n n
HAS VARIABLES: False
n
DATE CREATED: 12/4/2017 3:15 AM
n n n
DATE MODIFIED: 12/4/2017 3:16 AM
n n n n
5. The PDR, or Physician’s Desk Reference, is a complete and comprehensive resource for all medications, both
n n n n n n n n n n n n n n n
n prescription and over-the-counter.
n n
ANSWER: False - The PDR incorporates drugs that the manufacturers pay to have included in the n n n n n n n n n n n n n n
reference and is generally incomplete with regard to over-the-counter medications unless an
n n n n n n n n n n n n
OTC supplement is acquired separately. n n n n n
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Modified True / False n n n n n
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
n n n n n Page 1
n
mynursytest.store
,DOWNLOAD THE Test Bank for Essentials of Pharmacology for Healthn n n n n n n n n
Professions 8th Edition Colbert n n n n
Name: Class: Date:
Chapter 2 Drug Names and References n n n n n
HAS VARIABLES: False
n
DATE CREATED: 12/4/2017 3:16 AM
n n n
DATE MODIFIED: 12/4/2017 3:17 AM
n n n n
6. Internet resources regarding drug information should be evaluated to be sure they are reliable.
n n n n n n n n n n n n n
ANSWER: True
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Modified True / False n n n n n
HAS VARIABLES: False
n
DATE CREATED: 12/4/2017 3:18 AM
n n n
DATE MODIFIED: 12/4/2017 3:19 AM
n n n n
7. A drug will only appear in one classification.
n n n n n n n
ANSWER: False - Many drugs have multiple effects on the body at a cellular level, as well as multiple n n n n n n n n n n n n n n n n n
n therapeutic uses. Drugs may appear in multiple classifications. There will be many examples of this
n n n n n n n n n n n n n n
n in later chapters.
n n
POINTS: 1
QUESTION TYPE: n n Modified True / False n n n
HAS VARIABLES:
n False
DATE CREATED: n 12/4/2017 3:19 AM n n
DATE MODIFIED: n n 12/4/2017 3:19 AM n n
Match each name to the definition listed below (may be used more than once).
n n n n n n n n n n n n n
a. Chemical name n
b. Official name n
c. Trade name n
d. Generic name n
QUESTION TYPE: n n n Matching
HAS VARIABLES:
n False
DATE CREATED: n 12/4/2017 3:20 AM n n
DATE MODIFIED: n n 12/4/2017 3:22 AM n n
8. Name by which a pharmaceutical company identifies its product
n n n n n n n n
ANSWER: c n
POINTS: 1
9. Common or general name assigned to the drug
n n n n n n n
ANSWER: d n
POINTS: 1
10. Name of the drug as it appears in the USP/NF
n n n n n n n n n
ANSWER: b n
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
n n n n n Page 2
n
mynursytest.store
, DOWNLOAD THE Test Bank for Essentials of Pharmacology for Health
n n n n n n n n n
Professions 8th Edition Colbert n n n n
Name: Class: Date:
Chapter 2 Drug Names and References n n n n n
POINTS: 1
11. Exact molecular formula of the drug
n n n n n
ANSWER: a n
POINTS: 1
12. 4-Dimethylamino-4,12aoctahydro-3,6,10,12,12qpentahydroxyl-6-methyl-1,11-dioxi-2naphthacenecarboxamide
n n
n hydrochloride
ANSWER: a n
POINTS: 1
Match each example to the names (used more than once) listed below.
n n n n n n n n n n n
a. Generic Name n
b. Chemical Name n
c. Trade Name n
QUESTION TYPE: n n n Matching
HAS VARIABLES:
n False
DATE CREATED: n 12/4/2017 3:23 AM n n
DATE MODIFIED: n n 12/4/2017 3:24 AM n n
13. Tetracycline hydrochloride (not capitalized) n n n
ANSWER: a n
POINTS: 1
14. Alpha-4dimethylamino-3-methyl-1-2,2-diphyenyl-2butanol,proprionate hydrochloride n n n
ANSWER: b n
POINTS: 1
15. Darvon
ANSWER: c
n n
POINTS: 1
n
16. Propoxyphene hydrochloride (not capitalized) n n n
ANSWER: a n
POINTS: 1
17. TetracyclineHCL n
ANSWER: c
n n
POINTS: 1
n
Match each term to the definition listed below.
n n n n n n n
a. OTC
b. Legend drug n
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
n n n n n Page 3
n
mynursytest.store