MANUAL FOR ANALYTICS,
DATA SCIENCE, &
ARTIFICIAL
INTELLIGENCE: SYSTEMS
FOR DECISION SUPPORT 11
EDITION ISBN 9780135172940,
0135172942 BY RAMESH
SHARDA, DURSUN DELEN
AND EFRAIM TURBAN.
ALL14 CHAPTERS
Page 1
, Analytics, Data Science, & Artificial Intelligence, 11e (Sharda)
Chapter 1 Overview Of Business Intelligence, Analytics, Data Science, And Artificial Intelligence:
Systems For Decision Support
1) In The Opening Case KONE Has Minimized Downtime And Shortened The Repair Time.
ANS: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 4
2) Intelligent Technologies Are Limited To Small-Scale Projects When They Include AI
Combined With Iot.
ANS: FALSE Diff: 2
Page Ref: 5
3) Decision Making Is One Of The Most Important Activities In Organizations Of All Kind–
Probably The Most Important One.
ANS: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 5
4) Managers Historically Considered Decision Making Purely A Science.
ANS: FALSE Diff: 1
Page Ref: 6
5) With More Data And Analysis Technologies, More Alternatives Can Be Evaluated, Forecasts
Can Be Improved, Risk Analysis Can Be Performed Quickly, And The Views Of Experts Can
Be Collected Quickly And At A Reduced Cost.
Page 2
,ANS: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 8
6) It Is Generally Best To Rely On A Trial-And-Error Approach To Management.
ANS: FALSE Diff: 2
Page Ref: 7
7) A Major Characteristic Of Computerized Decision Support And Many BI Tools (Notably
Those Of Business Analytics) Is The Inclusion Of At Least One Model.
ANS: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 13
8) The Definition Of Implementation Is Straightforward Because Implementation Is A Simple,
Direct Process With Defined Boundaries.
ANS: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 13
9) Structured Problems Are Encountered In Only Unique Situations.
ANS: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 16
Page 3
, 10) Unstructured Problems Can Be Fully Supported By Standard Computerized
Quantitative Methods.
ANS: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 16
11) During The 1990s, The Primary Focus Of Information Systems Support For Decision
Making Focused On Providing Structured, Periodic Reports That A Manager Could Use For
Decision Making. ANS: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 22
12) Decision Support Systems Couple The Intellectual Resources Of Individuals With The
Capabilities Of The Computer To Improve The Quality Of Decisions. It Is A Computer-Based
Support System For Management Decision Makers Who Deal With Semistructured Problems.
ANS: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 22
13) The Term Decision Support System Is A Very Specific Term That Implies The Same Tool,
System, And Development Approach To Most Developers.
ANS: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 23
14) BI Systems Rely On A DW As The Information Source For Creating Insight And
Supporting Managerial Decisions.
ANS: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 27
Page 4