COMMUNITY HEALTH NURSING, A CANADIAN
PERSPECTIVE 6TH EDITION
PRINTED PDF | ORIGINAL DIRECTLY FROM THE PUBLISHER | 100%
VERIFIED ANSWERS | DOWNLOAD IMMEDIATELY AFTER THE ORDER
, Table Of Content
Chapter 1 The History Of Community Health Nursing In Canada
Chapter 2 Policy, Politics, And Power In Health Care
Chapter 3 Nursing Roles, Functions, And Practice Settings
Chapter 4 Public Health Nursing
Chapter 5 Home Health Nursing In Canada
Chapter 6 Advocacy, Ethical, And Legal Considerations
Chapter 7 Theoretical Foundations Of Community Health
Nursing Chapter 8 Health Promotion
Chapter 9 Race, Culture, And Health
Chapter 10 Evidence-Informed Decision Making In Community Health Nursing
Chapter 11 Epidemiology
Chapter 12 Communicable Diseases
Chapter 13 Community Nursing Process
Chapter 14 Community Health Planning, Monitoring, And Evaluation
Chapter 15 Digital Health
Chapter 16 Maternal, Newborn, And Child Health
Chapter 17 School Health
Chapter 18 Family Nursing
Chapter 19 Gender And Community Health
Chapter 20 Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, And Two Spirit Clients
Chapter 21 Older Adult Health
Chapter 22 Indigenous Health
Chapter 23 Community Mental
Health
Chapter 24 Rural And Remote Health
Chapter 25 Chronic Care, Long-Term Care, And Palliative
Care Chapter 26 Correctional Health
Chapter 27 Ecological Determinants Of Health And Environmental Health Inequities
Chapter 28 Violence And Health
Chapter 29 Poverty, Homelessness, And Food Insecurity
Chapter 30 Substance Use
Chapter 31 Sexually Transmitted And Blood-Borne Infections
Chapter 32 Emergency Preparedness And Disaster Nursing
Chapter 33 Global Health
,Chapter 1: The History Of Community Health Nursing In Canada
Community Health Nursing A Canadian Perspective 6th Edition Stamler
Multiple Choice Questions
1. Who Would A Visiting Nurse Most Likely Work With In The Early 1900s In Canada?
a. Families Who Could Afford To Pay
b. Poor And Destitute Families
c. The Community
d. School Children
Answer: B (Page 6)
2. Which Community Health Nursing Specialty Emerged In Early 20th-Century Canada
To Combatcommunicable Disease, Infant Mortality, And Childhood Morbidity?
a. Visiting Nursing
b. District Nursing
c. Private Duty Nursing
d. Public Health Nursing
Answer: D (Page 4)
3. In The Early 20th Century, Health Departments Were Dissolved After A Local Emergency Was
Over. Which Statement Below Characterizes The Social Attitude Of The Era?
a. Public Health Was The Responsibility Of Doctors
b. Visiting Nurses Were Responsible For Community Health
c. The State Was Not Responsible For Health Care
d. Women Should Not Be Working Outside Of The Family
Answer: C (Page 3)
4. What Was The Primary Reason For The Establishment Of School Health Programs?
a. Prevent Ill Children From Becoming Dependent Citizens
b. Promote The Health Of All Children
c. Provide Food For Children Who Lived In Poverty
d. Treat Sick Children So They Could Work And Contribute To The Family Income
Answer: B (Page 4)
5. The Earliest Forms For Health Care In Canada Were:
, a. The Practices Of Aboriginal People
b. European Settlers Who Were Physicians
c. The Wives Of Surgeons
d. The Grey Nuns-First Community Nursing
Answer: A (Page 2)
6. Were Canada’s First Community Nursing Order Who Made
Significant Contributions To Providing Access To Health Services, Food, Shelter, And
Education For The Most Vulnerable:
a. The Victorian Order Of Nurses
b. The Grey Nuns
c. Public Health Nurses
d. School Nurses
e. Nursing Sisters -First To Provide Health Care In Remote And Frontier Area)
Answer: B (Page 3)
7. The Dual Mandate Of Doing Charitable Work And Providing Affordable Nursing Care Was
Held By Which Agency?
a. The Margaret Scott Nursing Mission
b. The Victorian Order Of Nurses-Lady Aberdeen Led The Development
c. Indian Health Services
d. Public Health Services
Answer: B (Page 4)
8. How Were Public Health Nurses And Home Visiting Nurses Different From
Nurses Employed Inother Sectors Of The Health Care System?
a. They Received Less Compensation For Their Services
b. They Were Dependent On Other Health Care Professionals
c. They Required Post-Diploma Training At A University
d. They Offered Services To The Elite Living In Urban Districts
Answer: C (Page 4)
9. Which Of The Following Were The First Two Public Health Nursing Specialties?
a. Tb Nursing And School Nursing
b. Private Duty Nursing And Tb Nursing
c. Home-Visiting Nursing And School Nursing
, d. Outpost Nursing And School Nursing
Answer: A (Page 4)
10. What Was The Role Of The First Public Health Nurses In Canada?
a. To Assess Hygiene Conditions In The Home
b. To Conduct Well Baby Clinics
c. To Promote Breastfeeding Of Newborn Infants
d. To Promote Health Of School Children
Answer: D (Page 4)
11. Which Organization Is Credited For Establishing Well-Baby Clinics?
a. The Grey Nuns
b. The Victorian Order Of Nurses
c. The Red Cross
d. Provincial Health Departments
Answer: C (Page 5)
, 12. Why Did Public Health Programs Have Limited Success In Rural And Isolated Areas?
a. There Was A Greater Need For Home Care And Midwifery
b. There Were Many Physicians In The Rural Areas
c. There Was Higher Need For Health Education And Illness Prevention
d. Local Health Departments Were Situated In Rural Areas
Answer: A (Page 6)
13. Which Of The Following Roles Best Describes The Work Of The District And Visiting Nurse?
a. They Provided Home Visits And Well-Baby Clinic Services
b. They Provided Bed-Side Nursing And Health Education
c. They Provided Maternal Child Health Programs
d. They Provided Well-Baby Clinic Services And Health Education
Answer: B (Page 6)
14. How Did Publicly Funded Healthcare Programs Change The Work Of
Visiting Nursingassociations?
a. The Victorian Order Of Nurses Took Over Public Health Programs
b. Visiting Nurses Provided Care To Those Who Could Not Afford It
c. Hospital Admission Became The Norm For Those Requiring Obstetrical Care
d. Chronically Ill Individuals No Longer Remained In Community Settings
Answer: C (Page 7)
15. Military Nursing Requires The Nurse To Demonstrate Which Of The Following
Competencies Ofcommunity Health Nursing:
a. A Narrow Vision
b. Acute Care Health Approaches
c. The Ability To Adapt Practice In Diverse Settings
d. The Ethical Comportment To Address Simple Conflicts That Involve Violence
Answer: C (Page 7)
, 16. Which Of The Following Types Of Community Health Nursing Refers To Nurses
Providing Servicesin The Most Remote Geographic Locations?
a. Visiting Nursing
b. Public Health Nursing
c. Outpost Nursing
d. District Nursing
Answer: C (Page 7)
17. Which Group Played An Important Role In Developing The Social And Healthcare
Services Insmaller Communities?
a. The Victorian Order Of Nurses
b. The Politicians
c. District And Visiting Nurses
d. Women Volunteers
Answer: D (Page 5)
18. What Was The Focus Of The First Group Of Public Health Officials In The Early 20th Century?
a. Waste Disposal And A Safe Water Supply
b. Health Education And Disease Prevention
c. Infant And Child Welfare
d. Social Welfare Programs
Answer: C (Page 5)
19. Which Of The Following Programs Were Taken Over By The Health Department As
Part Of Theprocess Of Consolidating All Public Health Programs?
a. School Health Programs
b. Social Welfare Programs
c. Well-Baby Programs
d. Home Visiting Programs
Answer: A (Page 5)
, 20. Which Of The Following Organizations Is Viewed As Canada’s Oldest And
Most Experiencedvisiting Nursing Organization?
a. The Red Cross
b. The Victorian Order Of Nurses
c. The Grey Nuns
d. Provincial Health Departments
Answer: B (Page 9)
21. Early School-Based Initiatives Involved Which Of The Following Activities?
a. Immunizations At Various Ages
b. Medical Inspections Of Children Followed By Home Visits
c. Breakfast And Lunch Programs
d. Sanitation And Access To Potable Water
Answer: B (Page 5)
22. How Did The Reduction In Government Spending In The 1980s And 1990s Affect
Community Health Nurses?
a. Increased Funding For Physical Infrastructure
b. Re-Institutionalization Of Mental Health Patients
c. Improved Capacity To Follow-Up With Patients With Communicable Diseases
d. Reduced Nursing Positions
Answer: D (Page 10)
23. In Which Year Was The Community Health Nurses Association Of Canada
Established?A. 1995
b. 2000
c. 1987
d. 1976
Answer: C (Page 11)