4th Edition by Jacqueline Rhoads
Chapter 1 - 18 Complete
,Test Bank For Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning Fourth Edition By
Jacqueline Rhoads And Sandra Wiggins Petersen
Table of Contents
Part 1 Strategies for Effective Health Assessment
Chapter 1 Interview and History-Taking Strategies
Chapter 2 Physical Examination Strategies
Chapter 3 Documentation Strategies
Chapter 4 Cultural and Spiritual Assessment
Chapter 5 Nutritional Assessment
Part 2 Advanced Assessment of Systemic Disorders
Chapter 6 Mental Health Disorders
Chapter 7 Integumentary
Disorders Chapter 8 Eye Disorders
Chapter 9 Ear Disorders
Chapter 10 Nose, Sinus, Mouth, and Throat Disorders
Chapter 11 Respiratory Disorders
Chapter 12 Cardiovascular Disorders
Chapter 13 Endocrine Disorders
Chapter 14 Gastrointestinal Disorders
Chapter 15 Neurological Disorders
Chapter 16 Male Genitourinary Disorders
Chapter 17 Female Genitourinary and Breast Disorders
Chapter 18 Musculoskeletal Disorders
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
Chapter: Chapter 01 - Quiz
Multiple Choice
1. Which of the following is an example of subjective data that may be collected during a health
assessment?
A) Height and weight
B) A patient’s recall of his or her past health conditions
C) Results from an abdominal CT scan
D) Complete blood count
ANSWER: B
Complexity: Moderate .
Ahead: Functions of the Interview and Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Application
2. Which of the following is true regarding the data taken in a health history?
A) Most health history data are objective and measurable.
B) Objective data are error-free, quantifiable data.
C) Subjective data, being inherently less accurate, are of less value than objective data.
D) A successful individualized plan of care must incorporate subjective data.
ANSWER: D
Complexity: Difficult
Ahead: Functions of the Interview and Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Analysis
3. What do Coulehan and Block define as “listening to the total communication . . . and letting the patient know
that you are really hearing”?
A) Cultural competence
B) Patience
C) Empathy
D) Top-tier communication
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
ANSWER: C
Complexity: Moderate
Ahead: Interviewing
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Recall
4. The provider is preparing to take a health history for a new patient. He takes the patient to a private room and
asks the patient to don a hospital gown. After stepping outside to give the patient sufficient time to change, he
then comes back in and asks permission to conduct the history. He sits next to the patient at eye level, discreetly
observes the patient for any sensory deficits, and asks the patient if he may take brief notes of the conversation.
During the conversation, he gives the patient time to answer questions fully. He makes sure that his questions do
not contain technical terms and quietly observes the patient’s nonverbal behaviors throughout. Which mistake
did the provider make?
A) He should have allowed the patient to remain fully clothed in their own clothing for their comfort.
B) He should not have omitted technical terminology. Patients like having a chance to learn.
C) He should have seated himself slightly above eye level to give the patient nonverbal reassurance of his
experience and professionalism.
D) He should have asked explicitly about the nonverbal changes he was noticing in order to gain a deeper
level of understanding of the patient’s current condition.
ANSWER: A
Complexity: Difficult
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Analysis
.
5. Which of the following is true of both comprehensive and focused health histories?
A) They both include identifying data.
B) They both include a social history.
C) They both include a family history.
D) They are both conducted in emergency situations.
ANSWER: A
Complexity: Moderate
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Application
6. In the mnemonic devise PQRST, which of the following includes describing the location of the
symptoms?
A) Precipitating factors
B) Quality
C) Radiation
D) Severity
ANSWER: B
Complexity: Difficult
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
Taxonomy: Analysis
7. What is the current mnemonic device for taking a health history?
A) PQRST
B) CLIENT OUTCOMES
C) PRACTICE
D) GOOD MEDICINE
ANSWER: B
Complexity: Easy
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Recall
8. When taking a PMI, which of the following is correct?
A) Do not take the statement “I’m allergic to. . . ” at face value.
B) Ask the patient for a very brief summary of their current health.
C) If a patient states that they have been vaccinated with BCG, make sure to administer a PPD test.
D) CAM documentation is no longer a requirement.
ANSWER: A
Complexity: Difficult
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies
Taxonomy: Remember .
9. Which of the following is a first-degree relative to the patient who has experienced premature onset of CVD?
A) Sister at 62
B) Cousin at 62
C) Aunt at 59
D) Grandfather at 44
ANSWER: A
Complexity: Difficult
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Analysis
10. Recording the patient’s occupation falls under which category?
A) PHI
B) FH
C) SH
D) ROS
ANSWER: C
Complexity: Easy
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Recall
11. A focused ROS:
A) involves a wider range and shallower level of questions than a comprehensive ROS.
B) includes questions directed toward the systems most likely to be involved in the patient’s symptoms.
C) includes questions seeking significant positives to narrow down the body systems affected.
D) covers all body systems.
ANSWER: B
Complexity: Moderate
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Application
12. A patient comes to the clinic complaining of repeated headaches and lightheadedness. As the provider
takes a health history, he or she should:
A) perform a comprehensive ROS.
B) skip the social history in order to focus on the current issue.
C) focus her interest and questions on the patient’s neurologic system.
D) spend a good deal of time assessing the reliability of the information she is getting.
ANSWER: C
Complexity: Difficult
Ahead: Taking a Health History
Subject: Chapter 1 .
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Analysis
True/False
1. True or False? A patient’s recall of his or her current health needs and past health is subject to error and is
also a critical component in the caregiving process.
ANSWER: True
Complexity: Moderate
Ahead: Functions of the Interview and Health History
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies Taxonomy:
Recall
2. True or False? Ethnocentrism, belief in the superiority of one’s own beliefs and values, is a major barrier
to establishing effective patient–provider relationships.
ANSWER: True
Complexity: Easy
Ahead: Interviewing
Subject: Chapter 1
Title: Interview and History-Taking Strategies
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
Taxonomy: Recall
3. True tor tFalse? tA t58-year-old tman tat trisk tof tdiabetes, twith ta tsedentary tlifestyle tand tunhealthy tdiet, tis
tunwilling tto tfollow this tprovider’s trecommendations tto tmodify this troutine. tBecause the thas tnot tyet
texperienced tthe tnegative thealth tconsequences tof this tactions, the tcannot tbe tclassified tas tresistant.
tANSWER: tFalse
Complexity: tModerate
tAhead: tInterviewing
tSubject: tChapter t1
Title: tInterview tand tHistory-Taking tStrategies tTaxonomy:
tApplication
4. True tor tFalse? tWhen ttaking ta tpatient’s tchief tcomplaint, trephrase tthe tstated treason tusing tstandard
tmedical tterminology tfor tclarity.
ANSWER: tFalse
tComplexity: tEasy
Ahead: tTaking ta tHealth tHistory
tSubject: tChapter t1
Title: tInterview tand tHistory-Taking tStrategies tTaxonomy:
tRecall
5. True tor tFalse? tFamily thistory tshould ti n c l u d e b o t h p a r e nt s a n d g r a n d p a r e n t s , tif tinformation tis tknown.
Ans: True GR A DE S L A B . CO M
tComplexity: tModerate
Ahead: tTaking ta tHealth tHistory
tSubject: tChapter t1
Title: tInterview tand tHistory-Taking tStrategies tTaxonomy:
tApplication
6. True tor tFalse? tSocial thistory tincludes ta tdetailed tdiet thistory, tbest tperformed tas ta trecord tof tfood tand
tbeverage tintake tby tthe tpatient tfor ta ttypical tweek, tthat tincludes tthings tlike tuse tof tsalt tand toil tin tfood
tpreparation tand tmethods tof tcooking.
ANSWER: t True
tComplexity: tModerate
Ahead: tTaking ta tHealth tHistory
tSubject: tChapter t1
Title: tInterview tand tHistory-Taking tStrategies tTaxonomy:
tApplication
Essay
1. What tdoes tPQRST tstand tfor?
ANSWER: tPrecipitating tfactors, tquality, tradiation, tseverity, tand ttiming
tComplexity: tDifficult
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
Ahead: tTaking ta tHealth tHistory
tSubject: tChapter t1
Title: tInterview tand tHistory-Taking tStrategies tTaxonomy:
tAnalysis
2. What tare t10 tbody tsystems tthat tcompose ta tcomprehensive treview tof tsystems?
ANSWER: t10 tof tthe tfollowing: tgeneral/constitutional, tskin, teyes, tears, tnose, tmouth/throat, tcardiovascular,
trespiratory, tgastrointestinal, tgenitourinary, tbreast, tmusculoskeletal, tneurologic, tmental/psychiatric,
tlymphatic, thematologic, tand tendocrine
Complexity: tDifficult
Ahead: tTaking ta tHealth tHistory
tSubject: tChapter t1
Title: tInterview tand tHistory-Taking tStrategies tTaxonomy:
tAnalysis
.
,Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank tPDF tFiles)
Chapter: tChapter t02 t- tQuiz
Multiple tChoice
1. What tare tthe ttwo tmain tgeneral tconsiderations tof tphysical texaminations tlisted tin tthe ttext?
A) Preparation tand tsequence
B) Medical tand tfinancial
C) Patient tinteraction tand tscope
D) Inspection tand tpalpation
tANSWER: tC
Complexity: tModerate
Ahead: tGeneral tConsiderations .
tSubject: tChapter t2
Title: tPhysical tExamination tStrategies
tTaxonomy: tApplication
2. The tphysician thas tbegun ther tfirst tphysical texamination ton ta tnew tpatient twho thas tcome tto tthe tclinic tfor
ta twell-patient tvisit. tWhich tof tthe tfollowing tis ttrue?
A) The tfirst tthing tthe tphysician twill tdo tas tpart tof tthe tphysical texamination tis tperform tthe thistory.
B) This twill tlikely tbe ta thead-to-toe texamination.
C) As ta tfirst texam, tthis twill tlikely tbe tbrief tand tfocused.
D) The tpatient, ton this tfirst tvisit, twill tlikely tbe tdisoriented tand tunaware tof tthe tphysician’s ttone tand
texpressions.
ANSWER: tB
Complexity: tDifficult
Ahead: tGeneral tConsiderations
tSubject: tChapter t2
Title: tPhysical tExamination tStrategies
tTaxonomy: tAnalysis
3. The tphysician trecords ta tsound tas t“tympanic.” tThe tphysician thas tjust tperformed twhich tassessment
ttechnique?
A) Palpation
B) Auscultation
C) Percussion
, Test Bank for Advanced Health Assessment and Diagnostic Reasoning 4th Edition Rhoads (Test
Bank PDF Files)
D) Compression
tANSWER: tC
Complexity: tModerate
Ahead: tAssessment tTechniques
tSubject: tChapter t2
Title: tPhysical tExamination tStrategies
tTaxonomy: tApplication
4. A tphysician tis tlistening tto ta tpatient’s theart, tbut tsomething thas tnegatively timpacted tthe tsound. tWhich tof
tthe tfollowing thas tmost tlikely tcaused tthis?
A) Indirect trather tthan tdirect tpercussion
B) A tdouble-lumen tstethoscope
C) Lack tof tpalpation
D) Loose-fitting tear ttips
tANSWER: tD
Complexity: tDifficult
Ahead: tAssessment tTechniques
tSubject: tChapter t2
Title: tPhysical tExamination tStrategies
tTaxonomy: tAnalysis
5. Which tof tthe tfollowing tis tincluded ton tthe tlist tof tbasic tequipment tneeded tfor ta tphysical texamination?
A) Syringe
B) Measuring ttape
C) Occult tblood ttesting tmaterials .
D) Culture tmedia
tANSWER: tB
tComplexity: tEasy
Ahead: tHead-to-Toe tExamination
tSubject: tChapter t2
Title: tPhysical tExamination tStrategies
tTaxonomy: tRecall
6. What tdoes ta tphysician tuse tthe tWeber tand/or tRinne ttests tfor?
A) Assessing tthe tlungs
B) Performing tan tabdominal tfluid twave ttext
C) Testing thearing
D) Observing tposture tand tbalance
tANSWER: tC
Complexity: tDifficult
Ahead: tHead-to-Toe tExamination
tSubject: tChapter t2
Title: tPhysical tExamination tStrategies
tTaxonomy: tAnalysis
7. The tred treflex tis ta ttest tof:
A) the tabdomen.
B) the tspine.