6 Test Bank For Memmler's Structure & Function of the
Human Body, Enhanced Edition 12th Edition By Barbara MULTIPLE6CHOICE
1. The6word6derived6from6two6word6parts6that6mean6―cutting6apart‖6is
Janson Cohen; Kerry L. Hull Chapters 1 - 22 / Complete a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANSWER:6 C DIF: Memorization REF: p.63
OBJ:6 1 TOP:6 Introduction
2. The6study6of6how6the6body6functions6is6called
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: p.63
OBJ:6 1 TOP:6 Introduction
3. The6correct6sequence6of6the6level6of6organization6is
a. cellular,6chemical,6tissue,6organ
b. chemical,6cellular,6tissue,6organ
c. chemical,6cellular,6organ,6tissue
d. chemical,6tissue,6cellular,6organ
ANSWER:6 B DIF: Memorization REF: p.65
OBJ:6 3 TOP:6 Structural6levels6of6organization
4. The6smallest6living6unit6of6structure6is6considered6to6be6at6the
a. chemical6level
b. cellular6level
c. organ6level
d. tissue6level
ANSWER:6 B DIF: Memorization REF: p.66
OBJ:6 3 TOP:6 Structural6levels6of6organization
5. The6reference6position6for6all6body6directional6terms6is6the
a. anatomical6position
b. prone6position
c. supine6position
d. sitting6position
ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: pp.66-7
OBJ:6 4 TOP:6 Anatomical6position
6. The6relationship6between6the6knee6and6the6ankle6can6be6described6as
a. the6knee6is6inferior6to6the6ankle
b. the6knee6is6distal6to6the6ankle
, c. the6knee6is6proximal6to6the6ankle a. sagittal6section
d. both6a6and6b6above b. frontal6section
c. transverse6section
ANSWER:6 C DIF: Application REF:666pp.67-8 d. none6of6the6above
OBJ:656TOP:6 Anatomical6directions
ANSWER:6 B DIF: Memorization REF: p.69
7. The6relationship6between6the6heart6and6the6lungs6can6be6described6as OBJ:6 5 TOP:6 Planes6or6body6sections
a. the6heart6is6distal6to6the6lungs
b. the6heart6is6medial6to6the6lungs 13. A6cut6dividing6the6body6into6upper6and6lower6portions6is6called6a
c. the6heart6is6lateral6to6the6lungs a. sagittal6section
d. both6a6and6c6above b. frontal6section
c. transverse6section
ANSWER:6 B DIF: Application REF:666p.67 d. coronal6section
OBJ:656TOP:6 Anatomical6directions
ANSWER:6 C DIF: Memorization REF: p.69
8. The6term6most6opposite6proximal6is OBJ:6 5 TOP:6 Planes6or6body6sections
a. medial
b. superior 14. A6cut6dividing6the6body6into6right6and6left6portions6is6called6a
c. anterior a. sagittal6section
d. distal b. frontal6section
c. transverse6section
ANSWER:6 D DIF: Memorization d. coronal6section
REF:6p.676OBJ:666 5
TOP:6 Anatomical6directions ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: pp.68-9
OBJ:6 5 TOP:6 Planes6or6body6sections
9. Because6humans6walk6in6an6upright6position,6the6two6terms6that6can6be6used6interchangeably6a
re 15. The6mediastinum6is6part6of6the
a. posterior6and6ventral a. dorsal6cavity
b. posterior6and6inferior b. ventral6cavity
c. posterior6and6superficial c. abdominal6cavity
d. posterior6and6dorsal d. both6b6and6c6above
ANSWER:6 D DIF: Memorization ANSWER:6 B DIF: Memorization REF: p.69
REF:6p.676OBJ:666 5 OBJ:6 6 TOP:6 Body6cavities
TOP:6 Anatomical6directions
16. The6two6major6cavities6of6the6body6are6the
10. The6term6most6opposite6medial6is a. dorsal6and6ventral
a. dorsal b. thoracic6and6abdominal
b. lateral c. pleural6and6mediastinum
c. superficial d. none6of6the6above
d. none6of6the6above
ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: p.69
ANSWER:6 B DIF: Memorization OBJ:6 6 TOP:6 Body6cavities
REF:6p.676OBJ:666 5
TOP:6 Anatomical6directions 17. The6diaphragm6divides6the
a. dorsal6from6the6ventral6cavity
11. The6relationship6between6the6skin6and6the6muscles6can6be6described6as b. abdominal6from6the6pelvic6cavity
a. the6skin6is6superficial6to6the6muscle c. thoracic6from6the6abdominal6cavity
b. the6muscle6is6superficial6to6the6skin d. pleural6from6the6mediastinum
c. the6muscle6is6deep6to6the6skin
d. both6a6and6c6above ANSWER:6 C DIF: Memorization REF: p.69
OBJ:6 6 TOP:6 Body6cavities
ANSWER:6 D DIF: Memorization
REF:6p.676OBJ:666 3
TOP:6 Anatomical6directions
12. A6cut6dividing6the6body6into6anterior6and6posterior6portions6is6called6a
,18. The6upper6abdominopelvic6regions6include6the
a. right6and6left6hypochondriac6and6umbilical 24. Using6the6maintaining6of6a6constant6temperature6in6a6building6as6an6example6of6a6feedback6l
b. right6and6left6lumbar6and6umbilical oop,6the6thermometer6would6be6an6example6of6a(n)
c. right6and6left6iliac6and6epigastric a. sensor
d. right6and6left6hypochondriac6and6epigastric b. control6center
c. effector
ANSWER:6 D DIF: Memorization REF: p.610 d. positive6feedback6loop
OBJ:6 7 TOP:6 Body6cavities
ANSWER:6 A DIF: Memorization
19. The6middle6abdominopelvic6regions6include6the REF:6p.6146OBJ:666 9
a. right6and6left6lumbar6and6umbilical TOP:6 The6balance6of6body6functions
b. right6and6left6lumbar6and6epigastric
c. right6and6left6iliac6and6hypogastric 25. Using6the6maintaining6of6a6constant6temperature6in6a6building6as6an6example6of6a6feedback6l
d. right6and6left6iliac6and6umbilical oop,6the6furnace6would6be6an6example6of6a(n)
a. sensor
ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: p.610 b. control6center
OBJ:6 7 TOP:6 Body6cavities
c. effector
d. positive6feedback6loop
20. The6lower6abdominopelvic6regions6include6the
a. right6and6left6iliac6and6umbilical ANSWER:6 C DIF: Memorization
b. right6and6left6lumbar6and6epigastric REF:6p.6146OBJ:666 9
c. right6and6left6lumbar6and6hypogastric TOP:6 The6balance6of6body6functions
d. right6and6left6iliac6and6hypogastric
26. Using6the6maintaining6of6a6constant6temperature6in6a6building6as6an6example6of6a6feedback6l
ANSWER:6 D DIF: Memorization oop,6the6thermostat6would6be6an6example6of6a(n)
REF:6p.6106OBJ:666 7 a. sensor
TOP:6 Body6cavities b. control6center
c. effector
21. The6brain6is6in6the
d. positive6feedback6loop
a. ventral6cavity
b. cranial6cavity ANSWER:6 B DIF: Memorization
c. mediastinum REF:6p.6146OBJ:666 9
d. none6of6the6above TOP:6 The6balance6of6body6functions
ANSWER:6 B DIF: Memorization REF: p.610 27. The6abdominopelvic6region6that6can6be6found6in6each6of6the6four6quadrants6is6the
OBJ:6 6 TOP:6 Body6cavities a. umbilical
b. hypogastric
22. The6spinal6cavity6is6part6of6the c. epigastric
a. dorsal6cavity
d. left6iliac
b. ventral6cavity
c. cranial6cavity ANSWER:6 A DIF: Application REF:666p.610
d. none6of6the6above OBJ:676TOP:6 Body6cavities
ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: p.69 28. The6lower6right6abdominopelvic6quadrant6includes6all6of6the
OBJ:6 6 TOP:6 Body6cavities a. right6hypochondriac6region
b. right6lumbar6region
23. The6left6upper6quadrant6of6the6abdominopelvic6cavity6includes6all6of6the c. right6iliac6region
a. left6lumbar6region
d. right6epigastric6region
b. left6iliac6region
c. left6hypochondriac6region ANSWER:6 C DIF: Application REF:666p.610
d. left6inguinal6region OBJ:676TOP:6 Body6cavities
ANSWER:6 C DIF: Application REF:666p.610 29. An6example6of6a6positive6feedback6loop6would6be
OBJ:676TOP:6 Body6cavities a. maintaining6proper6body6temperature
b. forming6a6blood6clot
, c. uterine6contractions6during6childbirth 35. The6relationship6between6an6organ6and6organ6system6is6similar6to6the6relationship6between6a6c
d. both6b6and6c6above ell6and
a. an6organism
ANSWER:6 D DIF: Application REF:666p.615
b. the6cellular6level6of6organization
OBJ:696TOP:6 The6balance6of6body6functions
c. a6tissue
d. none6of6the6above
30. An6example6of6a6negative6feedback6loop6would6be
a. maintaining6proper6body6temperature ANSWER:6 C DIF: Synthesis REF:666p.66
b. forming6a6blood6clot OBJ:636TOP:6 Structural6levels6of6organization
c. uterine6contractions6during6childbirth
d. both6b6and6c6above 36. The6heart6is6an6example6of6this6level6or6organization.
a. Tissue
ANSWER:6 A DIF: Application REF:666p.615
b. Organ
OBJ:696TOP:6 The6balance6of6body6functions
c. Organ6system
31. A6midsagittal6section6through6the6head6would6divide d. Organism
a. the6forehead6from6the6chin ANSWER:6 B DIF: Memorization REF: pp.64-5
b. the6nose6from6the6back6of6the6head OBJ:6 3 TOP:6 Structural6levels6of6organization
c. the6right6eye6from6the6left6eye
d. none6of6the6above 37. Blood6vessels6are6examples6of6this6level6or6organization.
a. Organ6system
ANSWER:6 C DIF: Application REF:666pp.68-9
b. Tissue
OBJ:656TOP:6 Planes6or6body6sections
c. Organ
d. Cellular
32. A6transverse6section6through6the6head6would6divide
a. the6forehead6from6the6chin ANSWER:6 C DIF: Memorization REF: pp.64-5
b. the6nose6from6the6back6of6the6head OBJ:6 3 TOP:6 Structural6levels6of6organization
c. the6right6eye6from6the6left6eye
d. none6of6the6above 38. On6a6directional6rosette,6a6letter6L6would6stand6for
a. ―left‖6if6it6is6opposite6the6letter6R
ANSWER:6 A DIF: Application REF:666pp.68-9
b. ―lateral‖6if6it6is6opposite6the6letter6D
OBJ:656TOP:6 Planes6or6body6sections
c. ―lateral‖6if6it6is6opposite6the6letter6A
d. ―lower‖6if6it6is6opposite6the6letter6U
33. A6frontal6section6through6the6head6would6divide
a. the6forehead6from6the6chin ANSWER:6 A DIF: Memorization REF: pp.67-8
b. the6nose6from6the6back6of6the6head OBJ:6 5 TOP:6 Anatomical6directions
c. the6right6eye6from6the6left6eye
d. none6of6the6above 39. Which6of6the6following6terms6do6not6refer6to6a6part6of6the6head6region?
a. Olecranal
ANSWER:6 B DIF: Application REF:666pp.68-9 b. Zygomatic
OBJ:656TOP:6 Planes6or6body6sections
c. Frontal
d. All6of6the6above6terms6refer6to6parts6of6the6head
34. If6this6kind6of6section6were6made6through6the6center6of6the6head,6both6the6right6and6left6eyes6w
ould6be6on6the6same6section. ANSWER:6 A DIF: Memorization REF:6p.6136(Table61-
a. Coronal6section 2)6OBJ:666 8 TOP:6 Body6regions
b. Midsagittal6section
c. Transverse6section 40. Which6of6the6following6is6not6controlled6by6a6negative6feedback6loop?
d. Both6a6and6c6above a. Body6temperature
b. Blood6oxygen6concentration
ANSWER:6 D DIF: Application REF:666pp.68-9
c. Fluid6levels6of6the6body
OBJ:656TOP:6 Planes6or6body6sections
d. Blood6clot6formation
ANSWER:6 D DIF: Memorization REF:6 p.615