AM
Chapter 01 - Introduction
Chapter 01
Introduction
True/False
1. Investing in process innovation helps firms lower their costs.
Answer: True
Difficulty: Easy
Page: 1
2. Flexible manufacturing technologies have increased the importance of
production economies of scale.
Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 1
3. Globalization of markets has reduced the importance of innovation.
Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 1
4. Innovation and new technologies have led to longer product life cycles and
lowered product obsolescence.
Answer: False
Difficulty: Medium
Page: 2
5. Technological innovation decreases the amount of output achievable from a
given quantity of labor and capital.
Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 2
6. GDP does not relate directly to the amount of goods consumers can purchase.
Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 3
1-1
© 2013 by McGraw-Hill Education. This is proprietary material solely for authorized instructor use. Not authorized for sale or
distribution in any manner. This document may not be copied, scanned, duplicated, forwarded, distributed, or posted on a website,
in
whole or part.
about:blan 1/
k 10
, 10/15/24, 10:29 샘플/연습 시험 2020, 질문 및 답변
AM
Chapter 01 - Introduction
7. Externalities are costs that are borne by individuals other than those responsible
for creating them.
Answer: True
Difficulty: Easy
Page: 3
8. Technological innovation results in complete eradication of negative externalities.
Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 3
9. If a business discharges untreated chemical waste into local water bodies, it imposes
a negative externality on the community members.
Answer: True
Difficulty: Medium
Page: 3
10. Firms that charge headlong into new product development usually have
short development cycles.
Answer: False
Difficulty: Medium
Page: 4
11. Most innovative ideas do not become successful new products.
Answer: True
Difficulty: Easy
Page: 4
12. The majority of effort and money invested in technological innovation comes
from non-industrial firms.
Answer: False
Difficulty: Medium
Page: 4
13. The innovation process is often conceived of as a funnel, because most potential
new product ideas make it through the development process.
Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 5
1-2
© 2013 by McGraw-Hill Education. This is proprietary material solely for authorized instructor use. Not authorized for sale or
distribution in any manner. This document may not be copied, scanned, duplicated, forwarded, distributed, or posted on a website,
in
whole or part.
about:blan 2/
k 10