Drugs Across the Spectrum
9th Edition by Pardess Mitchell
Complete Chapters Test Bank
are included (Ch 1 to 16)
** Immediate Download
** Swift Response
** All Chapters included
,Chapter 01: An Overview of Drugs
1. Substances that affect the nervous system, including mental processes, perceptions, consciousness, cognition, or mood,
are called __________.
a. ergogenic aids
b. anabolic aids
c. psychoactive drugs
d. designer drugs
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
2. The unintentional or inappropriate use of prescribed or over-the-counter drugs is referred to as __________.
a. drug use
b. drug dependence
c. drug abuse
d. drug misuse
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
3. The intentional and inappropriate use of prescribed or over-the-counter drugs is called __________.
a. drug use
b. drug abuse
c. drug dependence
d. drug misuse
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
4. According to the American Psychiatric Association, a complex disease that changes the structure and functioning of the
brain is called __________.
a. substance abuse disorder
b. condition
c. diagnosis
d. misconception
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: What is Substance Abuse Disorder?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
Page 1
,Chapter 01: An Overview of Drugs
5. The use of illegal drugs is referred to as __________.
a. illicit drug use
b. covert drug use
c. level 4 drug abuse
d. over-the-counter drug abuse
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
6. Taking a drug to relieve pain is an example of a __________.
a. protective factor
b. risk factor
c. positive reinforcement
d. negative reinforcement
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Motives for Drug Use
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
7. Any substance that alters one’s physiology of psychology when consumed is known as a __________.
a. protective factor
b. substance use disorder
c. drug
d. experimentation
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
8. A complex disease that impacts the structure and function of the brain is called __________.
a. a trigger
b. a substance abuse disorder
c. a withdrawal symptom
d. a reactive stimulus
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: What Is Substance Abuse Disorder?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
Page 2
, Chapter 01: An Overview of Drugs
9. Physiological symptoms that appear upon the discontinuation of a drug are called __________.
a. withdrawal symptoms
b. neurological bursts
c. detox bursts
d. behavioral projections
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: What Is Substance Abuse Disorder?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
10. It is estimated that the socioeconomic impact of illicit drugs in the United States is more than __________ annually.
a. $600 billion
b. $400 trillion
c. $100 million
d. $250 billion
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
11. Nearly __________ % of older Americans combine the use of alcohol with medication.
a. 1
b. 0.5
c. 75
d. 20
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
12. Discontinuation of prescribed medication against the prescribing healthcare professional’s advice is
considered __________.
a. drug abuse
b. drug misuse
c. drug titration
d. detoxification
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: Drug Misuse
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
Page 3