QUESTIONS (368 TERMS) WITH VERIFIED
DEFINITIONS UPDATED 2024
1). Term - giving the med to the body of a pt. by any route.
done by practitioner, authorized agent, or pt. at the direction and in presence of practitioner
Ans: Administer
2). Term - mechanical or electronic pharmacy system that includes *storage*, *dispensing*
and *distribution* of meds & collects, controls & maintains transaction information.
provides *security* and *accountability* for drugs
(does not include compounding)
Ans: Automated Drug Dispensing System
3). Term - viruses, serums, toxins, blood components, monoclonal antibodies (mab), etc. used
to treat human beings.
not chemically synthesized drugs.
Ans: Biological products
4). Term - biological product that is similar to the referenced biological product such that
there are no *clinically meaningful differences* between the two.
Ans: Biosilimar
5). Term - combing 2 or more ingredients to form a single preparation. actions include:
*mixing*, *assembling*, *packaging*, or *labeling* a drug by a pharmacists *pursuant to a
prescription* or an expectation of receiving a rx based on historical patterns of prescribing
and dispensing.
things not included/considered ______ - mixing, diluting, or reconstituting of a product for
administration (hospital order) to the pt.
PaperStoc.com Page 1 of 63
, Ans: Compounding
6). Term - drug, substance, or immediate precursor in schedule i through vi
Ans: Controlled Substance (CDS)
7). Term - instrument intended for use in the diagnosis, cure, mitigation, treatment or
prevention of disease and humans or animals, or to affect their structure or function
Ans: Device
8). Term - delivering a drug to pt. under the *lawful order* of practitioner.
includes: prescribing, administering, packaging, labeling, or compounding necessary to
prepare it
Ans: Dispense
9). Term - to *deliver* a cds other than by administering or dispensing
Ans: Distribute
10). Term - article or substance recognized in the usp nf, or intended for use in the diagnosis,
cure, mitigation, treatment, or prevention of disease and man or animals.
not - *food*, or intended to *affect structure or function*, or intended for *use as a
component* of any of the above, or a *biological product* or *device*
Ans: Drug
11). A specific drug in dosage form from a *known* manufacturer
Ans: Drug Product
12). An rx transmitted directly to a pharmacy from a 3rd party from a practitioner or from one
pharmacy to another
Ans: Electronic Transmission Prescription
13).
PaperStoc.com Page 2 of 63
, A written prescription or order transmitted by telephone lines that *sends an exact image*
to the receiving pharmacy
Ans: Fax Prescription
14). A biosimilar product that meet *safety* standards for substitution
Ans: Interchangeable
15). A display of written, printed, or graphic material upon the *immediate container*
Ans: Label
16). All *labels* and other written, printed, or graphic matter on an article, or *any* of its
*containers or wrappers*, or accompanying it.
ex.) package insert, box, etc.
Ans: Labeling
17). Production, propagation, conversion, or processing of drug of substance either directly or
indirectly by *extraction* from substances of natural origin or by means of *chemical
synthesis* or combo.
does not include compounding
Ans: Manufacturing
18). A product of *opium*, *coca leaves*, or any chemically synthesized or derivative
substances of *opium* or *cocaine*
includes all *opiate*
Ans: Narcotic Drug
19). A drug that has *not yet been recognized* as safe and effective
Ans: New Drug
20). A substance having an *addiction forming liability* similar to *morphine* or being capable
of conversion into such a drug
PaperStoc.com Page 3 of 63
, Ans: Opiate
21). The *unbroken* container or wrapping in which a drug is enclosed together with label and
labeling that's provided by the manufacturer, wholesaler, or distributor
Ans: Original Package
22). A facility engaged in the *compounding of sterile drugs* that is currently registered with us
secretary of health and human services
Ans: Outsourcing facility
23). The licensed pharmacist who *submits* the application for a *pharmacy's permit* and
*assumes the full responsibility* for its operation.
personally responsible for supervising the pharmacy and its personnel
Ans: Pharmacist In Charge (PIC)
24). Physician, dentist, licensed np, licensed pa, pharmacist, tpa certified optometrist,
veterinarian, or other person licensed, registered, or otherwise permitted to prescribe and
administer
Ans: Practitioner
25). An *order for a drug* that's written, signed, or otherwise legally transmitted to a
pharmacist by a dully licensed practitioner with prescribing authority
Ans: Prescription
26). Any drug required by federal law or regulation to be dispensed only pursuant to a rx
Ans: Prescription Drug
27). Drugs that are classified as therapeutic equivalent in the most recent edition of the
*"orange book"*
have identical *strength*, *concentration*, *dosage form*, and *route of administration*
Ans: Therapeutically Equivalent Drug Products
PaperStoc.com Page 4 of 63