Turf Study Guide Graded A+
1). Texas department of agriculture (tda)
Ans: Who is the primary agency regulating pesticides in Texas?
2). Ipm (integrated pest management)
Ans: Comprehensive approach that uses biological, cultural, physical, and chemical
controls in a careful, environmentally sound manner.
3). Landscape problems
Ans: Biotic, abiotic, and natural factors
4). Biological control
Ans: Involves manipulating the natural enemies of pets
5). Cultural control
Ans: Involve in taking care of the plants, such as site selection and watering practices.
6). Mechanical control
Ans: Involves the use of equipment or manual operations to keep out or disrupt the
life cycle of pests.
7). Host plant resistance
Ans: Some plants can tolerate damage from certain pests or are unsuitable for pest
development.
8). Chemical control
PaperStoc.com Page 1 of 12
, Ans: Involves the use of pesticides to destroy pests, control their activity, or prevent
them from causing damage.
9). Plant selection
Ans: Choose all landscape plants according to their water requirements, shade
tolerance, and susceptibility to pests.
10). Preventive applications
Ans: Involves applying a pesticide before the problem appears.
11). Reactive, or curative, treatments
Ans: Occur after you notice the pest or its damage.
12). 100
Ans: Mix and load pesticides at least ____ feet from wells, lakes, streams, rivers, and
storm drains.
13). Drift
Ans: The unintended movement of pesticides through the air during or after
application to an area other than the intended target.
14). Runoff
Ans: Movement of pesticides across the treated surface, such as a lawn.
15). Pesticide adjuvants
Ans: Are products designed to make pesticides more effective.
16). 16
Ans: How many elements do plants need?
17). Temperature, moisture, and sunlight
PaperStoc.com Page 2 of 12