ANSWERS 100% VERIFIED A+ GUARANTEED
1). Alpha phi alpha mission statement
Ans: Develops leaders, promotes brotherhood, academic excellence, and community
service.
2). Alpha phi alpha objectives
Ans: Stimulate ambition, prepare for usefulness in humanity, encourage noble
manhood, and aid downtrodden humanity.
3). Go to high school, go to college
Ans: Alpha Phi Alpha's national education program emphasizing the importance of
completing secondary and collegiate education.
4). Project alpha
Ans: Cooperative program with the March of Dimes focusing on sexual responsibility
and abstinence education for young men.
5). A voteless people is a hopeless people
Ans: Alpha Phi Alpha's voter education and registration program promoting political
awareness and empowerment.
6). Charles haston brothers keeper
Ans: Advocates for and improves the quality of life for disabled, mature, ailing Brothers,
spouses, widows, and community members.
7). Big brothers, big sisters
Ans: Special project focused on mentorship and support for young people.
PaperStoc.com Page 1 of 5
, 8). Boy scouts of america
Ans: Special project involving support and collaboration with the Boy Scouts
organization.
9). College life to corporate life initiative (c2c)
Ans: Program to develop human resources of Alpha Phi Alpha and cultivate mutually
beneficial relationships with corporate partners.
10). Apa leadership development institutes (ldi)
Ans: Aims to develop the next generation of leaders by providing resources and role
models to enhance leadership abilities.
11). Sigma alpha lambda chapter of charles county, md
Ans: Chartered on July 24, 2010, holding the 677th key to The House of Alpha Phi
Alpha Fraternity, Inc.
12). Sal officers
Ans: Includes President, VP, Recording Secretary, Financial Secretary, Treasurer,
Chaplin, Director of Membership & Intake, Director of Education, Historian, Sargent-at-
Arms, Parliamentarian, Director of Community Outreach, and Associate Editor of the
Sphinx.
13). Alpha phi alpha beginning
Ans: Began at Cornell University, Ithaca, NY, in 1906.
14). Decision to become a fraternity
Ans: Made on ICE Cold Tuesday, December 4th, 1906.
15). Students responsible for beginning of the fraternity
Ans: Morgan T. Phillips, George Tompkins, CC Poindexter, Henry Arthur Callis, Charles
Henry Chapman, George Biddle Kelly, Nathaniel Allison Murray, Robert Harold Ogle,
Vertner Woodson Tandy.
PaperStoc.com Page 2 of 5