Correct Answers!!
1). Rebounding of the floating fetus against the examiners finger.
Ans: Ballottement
2). Absence of menstration for 3 or more months in a women who have established menstral
cycles.
Ans: Amenorrhea
3). First fetal movement felt by mother, noticed at 18-20 weeks
Ans: Quickening
4). Number of pregnancy regardless of duration or outcome
Ans: Gravida
5). Development of organs
Ans: Organogenesis
6). Subjective symptoms suggesting pregnancy
Ans: Presumptive signs
7). Movement of the presenting parts of the fetus into the true pelvis
Ans: Lightening
8). Objective information of pregnancy that can be documented by physical exam and are signs
that are most often characteristic of pregnancy
Ans: Probable signs
PaperStoc.com Page 1 of 8
, 9). Intermittant painless contractions of the uterus observed throughout pregnancy
Ans: Braxton hicks contraction
10). Pinkish or darkened streak resulting from stretching of the skin during pregnancy that occur
on breast and abdomen
Ans: Striae Gravidarum
11). Physical finding that can establish a diagnosis of pregnancy
Ans: Positive signs
12). Dark lines of pigmentation that extends from the symphysis pubis to the umbilicus
Ans: Linea Nigra
13). Established date of confinement or "due date"
Ans: EDC
14). Brownish pigment of the face commonly called "mask of pregnancy"
Ans: Chloasma
15). Pregnancy that reaches 37 weeks gestation
Ans: term pregnancy
16). Pregnancy before 37 weeks gestation
Ans: Preterm pregnancy
17). Number of births after 20 weeks' gestationm whether live or stillborn
Ans: Para
18). Condition of reduced blood flow to the right atrium when the pregnant women lies in a
supine position
PaperStoc.com Page 2 of 8