1). Sorority
Ans: A society for women with selective membership limited by the invitation of
persons who are already members.
2). Boule
Ans: The periodic assembly of the total membership
3). Directorate
Ans: The governing body of Alpha Kappa Alpha when the Boule is not in session
4). Soror
Ans: Sister
5). How is membership in alpha kappa alpha classified?
Ans: undergraduate, graduate, general, associate, life, honorary
6). What is the highest honor which the sorority can give?
Ans: Honorary membership
7). Undergraduate chapter
Ans: Those established by charter to a collegiate institution or a specified geographical
area for college students
8). Graduate chapter
Ans: Those set up specifically for alumnae in a specified geographical area
9). How often does the boule meet?
PaperStoc.com Page 1 of 9
, Ans: biennially
10). Why was alpha kappa alpha incorporated?
Ans: To ensure perpetuity
11). What is the sorority's board of directors called?
Ans: Directorate
12). Purpose of alpha kappa alpha sorority, inc.
Ans: The purpose of Alpha Kappa Alpha Sorority is
to cultivate and encourage high scholastic and ethical standards, to promote unity and
friendship among college women, to study and help alleviate problems concerning girls
and women in order to improve their social stature, to maintain a progressive interest in
college life, and to be of service to ALL mankind.
13). How many officers make up the current directorate?
Ans: 18.
14). Supreme basileus (international president)
Ans: Glenda Glover
15). First supreme anti-basileus
Ans: Danette Anthony Reed
16). South eastern regional director
Ans: Mitzi Dease Paige
17). Are all members graduate sorors?
Ans: No. 3 undergraduates- Second Supreme Anti-Basileus and 2 Undergraduate
Members-at-Large
PaperStoc.com Page 2 of 9