Answers.
1). Storage, input, processing, output, storage
Ans: Computers use these 5 steps to operate.
2). System unit
Ans: The full enclosure system that holds the motherboard, RAM, GPU, PSU,
harddrives, cooling, etc.
3). Monitor
Ans: This is a peripheral of the system unit, used to display output to the user via a
readable and/or interactive interface.
4). Keyboard
Ans: This is a peripheral of the system unit, used for input from the user. It has many
keys available to input in the form of alphabets, numerals, and symbols.
5). Mouse
Ans: This is a peripheral of the system unit, used for input from the user in the form of
a handheld device that is moved around on top of a surface. It is used to interact with
the monitor. It moves a pointer on the screen.
6). Speaker
Ans: This is a peripheral of the system unit, used for auditory output to the user.
7). Printer
Ans: This is a peripheral of the system unit, used to create hardcopy data. Some types
of these may also have built-in scanners, and/or fax. It is an output device.
PaperStoc.com Page 1 of 13
, 8). Scanner
Ans: This is a peripheral of the system unit, used to create softcopies of hardcopy
data. It is an input device.
9). Usb
Ans: This port comes in 3 different flavors and supports plug and play. It is one of the
most common port types today, replacing the older ports.
10). Ethernet
Ans: This port is used primarily with wired networks, using an 8-pin RJ-45 connector.
11). Esata
Ans: This port is used almost exclusively with external hard drives.
12). S/pdif
Ans: This port is supported by fiber optic cabling, occasionally by a coaxial-type
connector that screws on. It is used for audio transfer.
13). Dvi
Ans: This port is used for monitors or projectors.
14). Hdmi
Ans: This port is used for both audio and video, connecting to televisions or any type
of media receiver.
15). 1/8 inch mini rca jack
Ans: Used as direct links to microphones or speakers, they are small round jacks used
for audio transfer.
PaperStoc.com Page 2 of 13