ANSWERED QUESTIONS LATEST UPDATE
1). The training exercise shall be stopped immediately when the ______________ determines a
potential hazard
Ans: Instructor in charge
2). Your building uses flammable gas, which safety provisions do you use?
Ans: Pilot flames interlocked with fuel delivery valves to prevent fuel from flowing
without confirmed pilot flames presence
3). A oxygen deficient atmosphere is what % of oxygen?
Ans: 19.5
4). Structure designed for conducting live fire training on a repetitive bases is?
Ans: Acquired structure
5). An individual qualified as an instructor and designated by the ahj to be in charge is
considered what?
Ans: Instructor in charge
6). The structure integrity of exterior props shall be inspected how often?
Ans: Annually
7). The safety of visitor/spectators is whose responsibility?
Ans: Safety officer
PaperStoc.com Page 1 of 10
, 8). An individual qualified by the ahj to deliver firefighting training and supervise students is an?
Ans: Instructor
9). Linoleum can contribute to unexpected fire intensity how?
Ans: It's been preheated by repeated fire exposures
10). Who may play the role of a victim in a live fire scenario?
Ans: No one
11). Indivudual appointed by the ahj as qualified to maintain a safe working environment is?
Ans: Safety officer
12). Metal fires should have an adequate back up supply of how much extinguishing agent?
Ans: 150%
13). Nfpa 1403 identifies the minimum level of training required to participate in a live fire
training as?
Ans: NFPA 1001, Firefighter 1
14). Adjacent properties that could be effected by smoke should be notified what?
Ans: The exact day and time of training
15). If the evolution involves the failure of a safety feature of fuel, the failed part shall be located
_________ from the properly functioning safety feature.
Ans: downstream
16). When must students wear an scba?
Ans: When the atmosphere is suspected of containing containments
17). When entering and exiting the structure during an evolution, the instructor must do what?
PaperStoc.com Page 2 of 10